Voetbaloverzicht Amsterdam Noord

(Foto: Rob Beense)

NOORD - Is een trainerswissel het juiste medicijn om de prestaties ten goede te keren? Dat is per geval anders, maar in Zunderdorp lijkt het te werken.

In de Vierde Divisie leed De Dijk een nipt 0-1 nederlaag tegen Nieuwenhoorn. De situatie blijft zeer belabberd. Zaterdag gaat de club op bezoek bij ODIN’59 in Heemskerk. Op eigen veld werd eerder dit seizoen een 0-5 nederlaag geleden.

In de Zaterdag eerste klasse speelde HBOK haar eerste wedstrijd onder leiding van interim trainer Tijs Schipper tegen directe concurrent Olympia. Het z.g. schokeffect leverde meteen een stevige 4-0 winst op. Zaterdag moet dat bij Monnickendam - wederom een directe concurrent - weer tot resultaat kunnen leiden om wat lucht te krijgen. Thuis werd al een 3-2 zege geboekt, dat moet de burger moed geven.

In de derde klasse zaterdag leek De Volewijckers tegen Beverwijk op een een zege af stevenen. Na de 0-0 bij rust kwamen de groenwitten op voorsprong, maar in de 97e minuut scoorde Beverwijk de gelijkmaker. Daarvoor was trainer Van der Zee al weggezonden met twee keer geel. Komende tegenstander is VVA/Spartaan dat gastheer zal zijn.

In Zaterdag 4C deed TOB goede zaken door een 0-2 winst bij ZSGOWMS. Kadoelen verspeelde tegen Atletico Amsterdam dure punten (2-2). Komend weekeinde de kraker tussen koploper TOS Actief en TOB.

In de zondag vierde klasse wist het jubilerende De Meteoor in Westzaan een prima 0-3 zege te boeken. Ook medekoploper Rood Wit Zaanstad won haar partij. Komende tegenstander op eigen veld is Onze Gezellen.