Gratis compost van de gemeente

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Van tuinafval dat Amsterdammers op de Afvalpunten inleveren, wordt compost gemaakt. Als bedankje voor het scheiden en soms ook langsbrengen van tuinafval, kunnen alle bewoners zaterdag 25 maart (landelijke compostdag) gratis compost ophalen bij een van de gemeentelijke Afvalpunten.

Zaterdag 25 maart is het Landelijke Compostdag en dan delen veel gemeenten in Nederland gratis compost uit. Als bedankje voor het afval scheiden, maar ook om te stimuleren dat mensen dit blijven doen.

Ophalen gratis compost

De zakken compost liggen op alle Afvalpunten voor de Noorderlingen (en natuurlijk de overige stadswijken) klaar. 1 zak per huishouden, zolang de voorraad strekt. Als inwoner hoeft men geen tuinafval in te leveren om gratis compost te krijgen.

Afvalpunten

Er zijn vijf Afvalpunten in Amsterdam. Op een Afvalpunt kun u alle soorten afval weggooien, behalve restafval. Hartstikke handig, alles op 1 plek. Zo hoeft u niet op te zoeken wat u waar kwijt kunt: het kan altijd op het Afvalpunt. De Afvalpunten zijn open van maandag tot en met zaterdag. 

In Noord is het compostadres Toetsenbordweg 41, 1033 MZ Amsterdam