Elke tuin groen! Wip die tegels eruit

Algemeen
De eerste tegels wedren soepel ´gewipt´ op het Zonneplein in Noord.
De eerste tegels wedren soepel ´gewipt´ op het Zonneplein in Noord. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Tegelservice en het NK Tegelwippen zijn weer actueel. Dinsdag 21 maart startte het NK en vanaf 3 april haalt de gemeente met de Tegelservice gratis de tegels op die de bewoner uit de tuin haalt. Veel steen in de stad zorgt voor diepe plassen na iedere bui en maakt de stad warmer op zomerdagen. Groen verkoelt en neemt water op. ´Daarom willen we de stad groener maken. Dus wip die tegels eruit en plant er wat groens voor in de plaats´ is het bericht van de gemeente.

Amsterdam organiseert samen met Amsterdam Rainproof de Tegelservice. ´Zo maken we het extra makkelijk voor Amsterdammers om te helpen de stad aan te passen aan de klimaatverandering. En natuurlijk willen we ook de Gouden Tegel winnen, de felbegeerde trofee die jaarlijks uitgereikt wordt tijdens het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen.´

Zonneplein 

Stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi en teamleden van de Tegelservice luidden dinsdag de start van het NK Tegelwippen in. Zij wipten samen de eerste tegels op het Zonneplein in stadsdeel Noord. Op het Zonneplein wordt in totaal 500 m2 aan tegels verruild voor groen. Game on!

Hoe werkt de Tegelservice?

De Tegelservice wordt in elk stadsdeel aangeboden in de maanden april, mei, juni, september en oktober. 

Meedoen

Wip de tegels uit uw tuin om plaats te maken voor groen. Meld uw tegels aan voor de ophaaldag die u het beste uitkomt. Zet uw tegels op de hoek van uw straat en de gemeente haalt ze gratis op.

Informatie https://www.rainproof.nl/tegelservice