Lintje voor oud-Statenlid Wil van Soest

Algemeen
Wil van Soest en Arthur van Dijk
Wil van Soest en Arthur van Dijk (Foto: aangeleverd)

De voor velen bekende Noorderling Wil van Soest ontving afgelopen week uit handen van de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Arthur van Dijk een koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde in de Statenzaal van het provinciehuis in Haarlem.

Wil van Soest is de oudste gekozen volksvertegenwoordiger van heel Nederland. In 2019 werd ze op 82-jarige leeftijd gekozen als Statenlid van de Noord-Hollandse fractie van 50Plus/Partij van de Ouderen. Ze was na haar 86e nog van plan om door te gaan met haar volksvertegenwoordigerschap, maar haar partij kwam niet meer terug bij de provinciale verkiezingen. Daarom nam ze in de afgelopen week afscheid.

Veel Noorderlingen kennen de immer actieve Wil van Soest nog uit de tijd dat ze politiek actief was in Noord en haar mening vaak luid en duidelijk liet horen: ze had een zetel in de toenmalige stadsdeelraad vanaf 1994 en daarna was ze lid van de gemeenteraad van Amsterdam voor de Partij van de Ouderen tot 2022. Wil van Soest kreeg in 2022 bij haar afscheid van de gemeenteraad de Amsterdamse Andreaspenning uitgereikt. Maar op het lintje dat ze nu heeft gekregen is ze extra trots: vorig jaar kwam ze immers nog niet voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking omdat ze nog actief was als Statenlid. Dat is nu dus rechtgezet.