De heer Salcedo.
De heer Salcedo. ((Foto: Aangeleverd))

Beter een goede buur...? Voor Elkaar In Amsterdam zoekt vrijwilligers!

22 nov, 10:02 Bedrijf in Beeld

AMSTERDAM - Omdat het aantal hulpvragen weer toeneemt, onder meer door de stijgende besmettingscijfers, heeft Voor Elkaar nieuwe vrijwilligers nodig. We zoeken mensen die boodschappen willen doen, de hond willen uitlaten, een wandeling willen maken of die een luisterend oor willen bieden. Het gaat dus om praktische en sociale hulp. Hulp die het verschil maakt voor kwetsbare Amsterdammers die er alleen voor staan.

In maart 2020, bij de eerste coronagolf met lockdown, is het stedelijke hulpinitiatief Voor Elkaar in Amsterdam opgezet. Voor Elkaar in Amsterdam (VEIA) koppelt kwetsbare Amsterdammers met een hulpvraag aan mensen in de buurt die hulp willen bieden. Of het nu gaat om praktische hulp of een luisterend oor. Dit is een groot succes. We zijn nu anderhalf jaar verder en hebben meer dan 3500 hulpvragen van Amsterdammers voorzien van iemand die is gaan helpen.

Aanmelden als vrijwilliger of met een hulpvraag kan op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer 020-7670031, via het aanmeldformulier op de website www.voorelkaarinamsterdam.nl of door te mailen naar info@voorelkaarinamsterdam.nl

Om de betekenis van de inzet van vrijwilligers over het voetlicht te brengen, volstaan we met een aantal voorbeelden uit de praktijk.

De heer Salcedo, trouwe vrijwilliger:

De heer Salcedo (60 jaar) is actief als vrijwilliger in Buitenveldert. Hij helpt meerdere Amsterdammers. Vaak gaat het om boodschappen doen of een praktisch klusje in of om het huis. Hij bouwt een band op met de mensen en biedt een luisterend oor. Door zijn vriendelijke, rustige en zorgzame persoonlijkheid geeft hij veel vertrouwen en voelen de mensen zich gezien en minder alleen. De heer Salcedo ook een heeft ook in de gaten of het nog wel goed gaat met iemand. Bij een mevrouw waar hij wekelijks kwam stond hij bijvoorbeeld plots voor een dichte deur. Hij heeft toen de contactpersonen ingelicht die konden gaan kijken. Vrijwilligers als de heer Salcedo maken het verschil en betekenen veel. Daarom heeft hij afgelopen voorjaar de heldenspeld van de gemeente Amsterdam uitgereikt gekregen.

E-mail chronisch zieke vrouw: 

“Lieve mensen, Vorige week hoorde ik voor het eerst van Voor Elkaar in Amsterdam. Ik heb contact opgenomen. Als chronisch zieke kan ik wel wat hulp gebruiken, zeker nu ik thuis moet blijven in verband met het virus. Vorige week heeft vrijwilliger Wouter mij op afstand geholpen met mijn laptop en vanochtend ben ik gebeld door vrijwilligster Sarah voor boodschappen doen. Wat fantastisch is dat! Heel hartelijk dank, lieve mensen!” (naam vanwege privacy verwijderd)

Bedankmailtje van een meneer uit Noord:

“Ik wil jullie laten weten dat ik blij ben met jullie vrijwilliger Bart. Een jongen die mijn hond uitlaat en boodschappen doet. Dat doet hij nu al een paar weken. Ik was altijd alleen en door die rot corona kwam ik niet buiten. Bart is een lot uit de loterij. En een gezellige prater. Dank, dank, fijn dat er organisaties zijn die voor je klaarstaan.” (naam vanwege privacy verwijderd)

Een medewerker van het belteam rapporteert:

“Een mevrouw belde over een afspraak bij de huisarts die dringend was. De persoon die haar normaal reed zat in quarantaine. Mevrouw is slechthorend en haar man heeft een geheugenprobleem, waardoor het regelen erg moeilijk werd. Een van onze vaste vrijwilligers heeft dezelfde middag op corona veilige wijze het vervoer gedaan.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Muzikale wandelvoorstelling: Vraag dat maar aan je moeder! Uitgaan 25 mei, 17:12
Afbeelding
Expositie in Tiny Showroom: werken van Willemijn van Manen in ij-klei Uitgaan 25 mei, 17:00
Afbeelding
‘Lastdrager’ Foto’s van Straat 25 mei, 08:12
Afbeelding
Politie onderzoekt gewelddadige overval in Amsterdam-Noord 112-nieuws 23 mei, 19:16
Afbeelding
Kou uit de lucht rond Vliegenbos Algemeen 23 mei, 14:07
Afbeelding
Volewijckers pakt titel Algemeen 22 mei, 11:02
Afbeelding
HBOK heeft nog één winstpartij nodig Algemeen 21 mei, 09:52
Afbeelding
Gesprekken met beeldbepalende Noorderlingen Algemeen 20 mei, 17:11
Afbeelding
CultuurProfielSchool Botteloef bruist Algemeen 20 mei, 11:08
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
Volewijckers heeft titel voor het grijpen Algemeen 18 mei, 15:26
Afbeelding
HBOK nog één winstpartij van titel af Algemeen 18 mei, 13:23
Afbeelding
Meerdere meldingen van een schietincident in Noord 112-nieuws 18 mei, 11:49
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief