Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Lockdown

Onze ziekenhuizen kunnen niet meer de zorg leveren die nodig is, operaties en behandelingen worden uitgesteld. Het zorgpersoneel staat wederom voor een hele zware langdurige opgave. We hebben ons niet genoeg weten te beschermen tegen het coronavirus. Helaas is daarom naast de herinvoering van de 1,5 meter, mondkapjesplicht, thuiswerken etc., ook weer een lockdown van onze samenleving weer nodig. Dit keer een avondlockdown.

Dit is absoluut geen leuke tijd, maar laten we er toch het beste van proberen te maken. Allereerst door u zelf en uw naasten goed te beschermen tegen het virus. Daarnaast hoop ik dat u lekker naar buiten blijft gaan. Om bijvoorbeeld een wandeling te maken en te sporten. Ook de restaurants, cafés, winkeliers en marktkooplui in Noord proberen er weer het beste van te maken. Ik bewonder hoe zij in een rap tempo de aangescherpte maatregelen weer hebben ingevoerd. Overal zijn 1,5 meter- en mondkapjesplichtstickers en looppaden weer terug.

De markt in de Van der Pekstraat en op het Buikslotermeerplein hebben weer de coronaopstelling. Op het marktterrein van het Buikslotermeerplein is nu meer ruimte dan begin van dit jaar. Het tijdelijke fietspad is daar nu weg. Dat betekent dat de Boerenmarkt dit keer wel bij de reguliere markt opgesteld kan worden. Alle marktkooplui hebben samen bedacht hoe nu in coronaopstelling te gaan staan en afgelopen zaterdag stonden zij al in de nieuwe opstelling. Chapeau!

Ik hoop dat u daarom, met inachtneming van de coronaregels ook onze lokale horeca, winkels en markten blijft bezoeken. Laten we proberen het beste van te blijven maken en blijf gezond!

Saskia Groenewoud