Column

Van onze stadsdeelbestuurders

Column
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

Bewegen is belangrijk. Dat weten we allemaal. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om lid te worden van een sportvereniging of om zelfstandig regelmatig te gaan sporten. Alhoewel de gemiddelde sportdeelname in Noord minder is dan in bijvoorbeeld het centrum, is, ondanks de invloed van corona, het aantal mensen in Noord dat wekelijks sport gegroeid. Daar word ik blij van, maar we zijn er nog lang niet. 

Lekker sporten en bewegen

Het aantal kinderen met overgewicht in Noord is nog steeds veel te groot en te weinig bewegen is gewoon slecht voor onze gezondheid. En ik denk dat het ook veel leuker is om lekker te sporten of te bewegen in plaats van te kampen met allerlei gezondheidsproblemen. Ik ben daarom ook echt onder de indruk van het enorme sportaanbod dat het stadsdeel in de verschillende wijken van Noord biedt. Op sterrenmakers.nl is al het aanbod voor de jeugd te vinden en sinds kort op noordbeweegt.nl het totale sportactiviteitenaanbod van Noord.

Afgelopen week was ik op bezoek bij de Basketball’scool van de Northside Ballers. In de prachtige nieuwe gymzaal van IKC Overhoeks maken kinderen uit heel Noord kennis met de sport. De echt ontzettend leuke trainingen worden gegeven door basketballers op hoog niveau, dus ik zou het wel weten als ik nu een kind was. Maar gelukkig is er ook heel veel aanbod voor volwassenen; laagdrempelig en toegankelijk. Dat is wat ik belangrijk vind.

Straatspeelwerk

Dat toegankelijke blijkt ook te werken bij het net opgestarte straatspeelwerk dat vier keer per week op het plein van de Bekkerschool te vinden is. Ook hier veel sport, maar ook creativiteit en gewoon lekker spelen. Op het voorheen na schooltijd doodse plein is het nu één groot bruisend speelfestijn, waarbij alle jeugdpartijen van Noord mooi met elkaar samenwerken. Ik was er afgelopen week en probeerde ook een gesprekje aan te knopen met een aantal kinderen, maar, helaas, geen tijd, te druk met spelen. En zo hoort het!

Esther Lagendijk