Johan Cruijff door Eliane Gerrits

Cultuur
Portret van Johan Cruijff.
Portret van Johan Cruijff. (Foto: aangeleverd)

NOORD - In de Tiny Showroom in Tuindorp Oostzaan is een nieuwe expositie te zien: Johan Cruijff door Eliane Gerrits. Van 29 april tot en met 8 mei. De opening is vrijdag  om 16.00 uur.

‘Onze’ Johan zou deze maand 75 zijn geworden. Dus wil de Tiny Showroom een bescheiden ode brengen aan de stervoetballer. Eliane Gerrits tekent al haar hele leven. Ze maakt vrij werk en werk in opdracht zoals kinderboeken en illustraties voor tijdschriften waaronder Elsevier. Recent tekende ze een serie portretten van Johan Cruijff, door zijn leven heen - jong en oud. Die tekeningen liet Eliane ook op stof drukken en daar maakte Piffin Duvekot een jurk van. En zo ontstond de Cruijffjurk die ook op de expositie te zien is.

Tekst gaat onder de foto verder.

De Cruijffjurk. (Foto: aangeleverd)

Vrijdag 29 april tekent Gerrits de stervoetballer live op de muren van de Tiny Showroom, vanaf 16.00 uur: ‘Als je het ziet, dan begrijp je het!’ Zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur en van maandag tot en met vrijdag is Tiny Showroom open op afspraak. Een afspraak kun je telefonisch maken: 06-81917218. De opening is vrijdag 29 april om 16:00 uur. Eliane Gerrits tekent dan live. De Tiny Showroom is te vinden in voortuin van het huis aan de Mandarijnenstraat 78 in Amsterdam-Noord.