30 doen we voor elkaar

Gemeentenieuws
30 doen we voor elkaar
30 doen we voor elkaar (Foto: Aangeleverd)

Een prettige, veilige stad waar u onbezorgd van A naar B kunt. Wie wil dat nou niet? Daarom gaat vanaf 8 december 2023 de maximumsnelheid op de meeste wegen in Amsterdam naar 30 km/u.

Een andere maximumsnelheid is best even wennen. Zeker voor mensen die dagelijks achter het stuur zitten. Maar in onze stad houden we graag rekening met elkaar. 30 km/u rijden, dat doet u voor uw eigen veiligheid. Maar ook voor die van uw mede bewoners. Voor de buurtkinderen onderweg naar school en de fietsers op weg naar werk. Voor de mensen die oversteken en de kleine voetballers in de wijk. Door wat langzamer te rijden, dragen we eraan bij dat iedereen zich veilig en onbezorgd kan verplaatsen in onze stad.

80 procent van de wegen maximaal 30 km/u.

Weten waar de nieuwe maximumsnelheid geldt? Vanaf 8 december rijden we op 80 procent van de wegen in Amsterdam maximaal 30 km/u. Hoe hard u mag, staat bij elke straat duidelijk aangegeven met de bekende verkeersborden. Wilt u weten waar u maximaal 30 km/u mag rijden vanaf 8 december? Kijk op amsterdam.nl/30km

Verwachte voordelen van 30 km/u:

1. 20 tot 30 procent minder ernstige ongelukken.

2. 95 procent kans dat een voetganger een ongeluk overleeft.

3. Bestuurders hebben meer reactietijd in onverwachte situaties.

4. Halvering van lawaai door verkeer

Lees nu de laatste editie van de digitale krant