'Gezelligste kerstmarkt van Amsterdam'

Nieuws

NOORD - Al voor de zesde keer staat in de Van der Pekbuurt de kerstmarkt op het programma en ook dit jaar is Marije Greiner, samen met de buurtbewoners, de drijvende kracht achter dit gezellige evenement. De kerstmarkt wordt gehouden op 19 december van 11.00 tot 17.00 uur.

"De gezelligste periode van het jaar breekt weer aan. Een tijd vol lichtjes, knetterende haardvuren en cadeaus", begint Marije. "Ook de Pekmarkt is in kerstsferen. Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt, komt de hele wijk samen. Buurtbewoners bemannen kraampjes met leuke spullen, smakelijke hapjes en verwarmende drankjes. Ben je uitgeshopt, dan is er nog heel veel meer te doen. Je kunt namelijk ook je eigen kerstcadeautjes maken bij verschillende workshops, waaronder kerststukjes knutselen en kerstballen versieren. Of je kruipt lekker lui met vrienden en familie bij het haardvuur en luistert naar verschillende kerstkoren en muziekvereniging Waterland. De kleintjes kunnen hun snuitjes laten schminken en lachen bij de vrolijke poppenkast van Egon Adel."
Er wordt wel eens gezegd dat de kerstmarkt in de Van der Pekbuurt de gezelligste kerstmarkt van Amsterdam is. "Ik zou zeggen, kom vooral zelf een kijkje nemen", glimlacht Marije. "De kerstmarkt is zaterdag 19 december van 11.00 tot 17.00 uur in de Van der Pekstraat."