Verwoest Huis Op Noord in Waterlandpleinbuurt

Nieuws

NOORD - Vanaf 29 maart staan in de tijdelijke installatie Verwoest Huis Op Noord van Marjan Teeuwen grootschalige architectonische ingrepen centraal. De installatie is gebouwd in 14 nog overgebleven portiekwoningen van een gesloopt wooncomplex van Woningstichting Rochdale in Amsterdam-Noord. Verwoest Huis Op Noord is de grootste installatie van Marjan Teeuwen tot nu toe.
Verwoest Huis Op Noord is een overweldigende ervaring. Vloeren zijn scheef gezet of verzakken; wanden zijn er deels of volledig uitgeslagen. Vloeren vallen loodrecht naar beneden (en worden zo weer wand) of vallen in een kruis. De stapelingen, die alle wanden bedekken (chaotisch of juist zorgvuldig geordend tot architectonische sculpturen) hebben uitgesproken vormen. Alles staat én is scheef. Een monumentale constructie, het inherente falen nadrukkelijk in zich herbergend.
De installatie is te zien in de Wieringerwaardstraat 50 – 55 en is elke zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Bezoekers worden in kleine groepen rondgeleid. Een toegangskaartje kost twee euro. Het Verwoest Huis op Noord is open van 29 maart tot en met 15 juni 2014. Kijk voor meer informatie op www.waterlandpleinbuurt.nl/verwoesthuis
Na afloop van de expositie worden ook de resterende veertien woningen gesloopt en start Rochdale met de bouw van tachtig nieuwe eengezinswoningen. Later worden daar nog veertig appartementen voor sociale huur aan toegevoegd.