Meedenken over Elzenhagen Zuid

Nieuws
Elzenhagen Zuid. (Foto: gemeente Amsterdam)
Elzenhagen Zuid. (Foto: gemeente Amsterdam) rodi.nl

NOORD - De gemeenteraad heeft in november ingestemd met het Stedenbouwkundig Plan voor Elzenhagen Zuid. Voor dit gebied is de volgende fase aangebroken: de uitvoering. De gemeente is nu op zoek naar mensen die mee willen denken en gevraagd en ongevraagd advies willen geven. Dat kan via het Omgevingsteam Elzenhagen Zuid, maar ook via ontwerpsessies over de inrichting van de openbare ruimte.
In het Omgevingsoverleg wordt op reguliere basis (eens per vier maanden) overleg gevoerd over Elzenhagen Zuid. Hier komen allerlei onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan uitvoeringszaken. Wanneer gaat de aannemer aan de slag? Wat gaat hij doen? Is er overlast te verwachten? Maar denk ook aan de plannen die worden gemaakt door verschillende partijen in het gebied. Hoe ziet straks de nieuwe atletiekbaan eruit? Waar kan ik parkeren? Hoe zien de woningen eruit? Wanneer wordt de eerste speelplek aangelegd? Wie ideeën mee wil geven kan dat in overleg doen. Naast bewoners worden voor dit team ook verschillende partners in het gebied uitgenodigd. Zoals de atletiekvereniging, het schoolbestuur en de moskee. Kortom, een open overleg om elkaar zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Aanmelden kan via elzenhagenzuid@amsterdam.nl.
Hoewel het nog even duurt voordat de openbare ruimte definitief wordt ingericht, wordt nu al wel gestart met de plannen voor de nieuwe openbare ruimte in Elzenhagen Zuid. De eerste ontwerpen worden gemaakt voor het nieuwe Dijkpark en de Elzenhagensingel. Hulp kan hierbij goed worden gebruikt. Heeft u ideeën over speelruimte, beplanting, verblijfsruimte of andere aspecten in de buitenruimte dan hoort de gemeente deze graag in de ontwerpsessies die ze organiseren. De eerste sessie is 17 april om 19.00 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Samen met de ontwerpers wordt over een aantal thema’s in gesprek gegaan. Na de eerste sessie volgen er nog twee. Naar verwachting zijn de ontwerpen dan gereed voor besluitvorming. Aanmelden kan via elzenhagenzuid@amsterdam.nl.