Herdenken en vieren

Nieuws
Herdenken in Amsterdam Noord. (Foto: aangeleverd)
Herdenken in Amsterdam Noord. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

AMSTERDAM-NOORD - Hieronder een overzicht van de herdenkingen en vieringen van 4 en 5 mei.

Herdenken 4 Tuindorp Oostzaan

19.00 uur Vertrek Stille Tocht Bethelkerk naar monument begin Meteorensingel. De stille tocht door Tuindorp is een zichtbare activiteit in Tuindorp Oostzaan naar de plechtigheden bij het monument.
19.30 uur Programma met Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan, gedichten en bijdrage van “stadsdeelbestuurder”
20.00: Twee minuten stilte, gevolgd door kranslegging monument Meteorenweg
Herdenken 4 mei Molenwijk

19.00 - 21.00 uur: Cruijff-court in de Molenwijk (bij de dierenboerderij) voetbaltoernooi (jongeren van 15-25 jaar)
20.00 uur 2 minuten stilte Cruijff-court. Vredesambassadeur Lamyn Belgaroui rapt voorafgaand aan de twee minuten stilte. Iedereen is uitgenodigd om deze speciale herdenking met eigen oren en ogen bij te wonen.
Vieren 5 mei in de Molenwijk

14.00 - 16.00 uur: Bevrijdingsfeest Cruyffcourt. Inloop 13.30 uur: Sport en spel voor iedereen van 5-13 jaar Clinics door Jesse Lafeber, jeugdtrainer van atletiekvereniging ATOS en door Sven Verboom, jeugdtrainer van honkbalclub North Stars Amsterdam. De Bongerd, 12.00 - 17.00 uur bevrijdingsfeest op het parkeerterrein bij de PLUS, boomgaardlaan 100. Luchtkussen, Clownduo Odie, muziek en rommelmarkt.
Vieren 5 mei in Tuindorp Oostzaan

12.00 - 16.30 uur: Bevrijdingsfeest Speeltuin Plejadenplein32A. Altijd weer een feestelijke gebeurtenis, die niemand mag missen. Springkussen, rommelmarkt, sumo worstelen, Oudhollandse spelen en muziek. 15.00-17.00 uur Zonneplein Danspaleis.
17.00 - 19.30 uur Zonneplein Vrijheidsmaaltijd
Het 4-5 mei comité Tuindorp Oostzaan organiseert een vrijheidsmaaltijd op het zonneplein met als samenwerkingspartner Fijn Zonneplein en anderen. Tuindorp wordt steeds diverser: van 'oude' bewoners tot nieuwe jonge gezinnen; van veteranen tot vluchtelingen uit Afrika en Syrië. Het belooft een smakelijke avond te worden met vrolijke, culturele tussendoortjes van talenten uit de buurt. Maaltijd Soep met brood en pizza. Akoestisch kwintet Banda Fiora speelt sfeerverhogende en vrijheidslievende nummers. De winnende gedichten van de gedichtenwedstrijd worden voorgelezen door leerlingen uit groep 8 van bijna alle basisscholen in de buurt. Voor de vrijheidsmaaltijd is een toegangsbewijs nodig. Deze zijn te kopen bij Lokaal Spaanders en tabakszaak Ekels op het Zonneplein. Reguliere kaarten kosten 8 euro. Voor kinderen en senioren 4 euro. Kaarten zijn ook te vinden op Facebook via het facebook-evenement ‘Vrijheidsmaaltijd op het Zonneplein’, www.https.facebook.com/zonneplein.