Eerste integrale spoedpost opent deuren

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft donderdag 25 mei de vernieuwde eerste Amsterdamse integrale spoedpost in Amsterdam-Noord geopend. “Ik ben er van overtuigd dat deze Spoedpost een enorme aanwinst zal zijn voor de hele populatie hier in de regio”, zegt de minister tijdens de opening. 

Dinsdag 30 mei vanaf 16.00 uur kunnen patiënten er terecht. Deze integrale spoedpost is een samenwerking tussen de huisartsenpost Noord van Huisartsenposten Amsterdam (HpA) en de spoedeisende hulp van het BovenIJ. Als één team verlenen zij passende acute zorg aan patiënten.

Op de Spoedpost Amsterdam-Noord krijgen patiënten passende integrale acute zorg, op de juiste plek en door de juiste zorgprofessional. Soms is dat een zelfzorgadvies, soms een behandeling door de huisarts en soms door de SEH-arts of een andere medisch specialisme.De pilot die vooraf ging aan deze opening liet vele voordelen van deze intensieve samenwerking zien, zowel voor de patiënten als voor de zorgprofessionals. Vandaar de bouw van deze Spoedpost Amsterdam-Noord.

Voordelen Spoedpost

Het voordeel van de Spoedpost is dat patiënten zich slechts 1x hoeven in te schrijven en dat alle zorgprofessionals toegang hebben tot dezelfde informatie. De patiënt blijft waar mogelijk in dezelfde behandelruimte en de juiste zorgprofessional komt naar de patiënt toe.Deze nieuwe werkwijze geeft duidelijkheid aan patiënten waar ze terecht kunnen met hun zorgvraag en voorkomt onnodige administratie. Ook draagt deze manier van werken bij aan het efficiënt gebruik van zorgpersoneel in de acute zorg en leert men elkaar beter kennen wat samenwerken ten goede komt.

Kortom, hiermee wordt invulling gegeven aan passende acute zorg, zoals beschreven in het Integraal Zorg Akkoord.