JINC Baas van Morgen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Zo’n 80 organisaties in Amsterdam krijgen 1 juni een jonge directrice. Deze dag opent JINC Amsterdam in de Tolhuistuin een ‘girls only’ editie van het jaarlijkse evenement JINC Baas van Morgen. Speciaal voor meisjes.

Ruim 100 Amsterdamse leerlingen nemen dan het stokje over van de top van toonaangevende Nederlandse organisaties in de hoofdstad. “We willen hiermee de aandacht vestigen op genderongelijkheid en het glazen plafond”, zegt Lotje Bruin, vestigingsmanager externe relaties van JINC Amsterdam.

Bruin licht de bijzondere editie van JINC Baas van Morgen in Amsterdam verder toe. “JINC is 20 jaar geleden in Amsterdam ontstaan. De hoofdstad is voor JINC een belangrijke basis van waaruit we nieuwe ideeën verkennen op het vlak van kansengelijkheid. In Amsterdam zijn veel hoofdkantoren van organisaties gevestigd. Daarnaast heeft de stad een vrouwelijke burgemeester en is wethouder Marjolein Moorman ook landelijk zeer actief op het gebied van kansengelijkheid. Moorman neemt dit jaar trouwens ook deel aan JINC Baas van Morgen.”

Inspanningen voor kansengelijkheid
De 110 jongeren tussen 10 en 16 jaar krijgen op 1 juni in Amsterdam de leiding over bijvoorbeeld een (beursgenoteerde) onderneming, theater of uitgeverij. De jonge meiden zwaaien de scepter bij onder andere DHL, Vattenfall en BDO. De meeste leerlingen komen van scholen uit onder andere Noord, Oost, Zuidoost, Nieuw-West en West. “Zij doen tijdens JINC Baas van Morgen een waardevolle ervaring op voor later. En de deelnemende organisaties versterken hun binding met de maatschappij en hun inspanningen voor kansengelijkheid”, vult Bruin uit Amsterdam aan.

Landelijk 500 organisaties
Zo’n 600 jongens én meisjes krijgen op 1 juni in heel Nederland de leiding over zo’n 500 organisaties in uiteenlopende sectoren. JINC Baas van Morgen is een feestelijk evenement voor jongeren die vanuit hun eigen netwerk weinig tot geen toegang hebben tot de top van deze organisaties. Als JINC Baas van Morgen schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken ze medewerkers toe en geven ze hun visie op een bepaald vraagstuk. Al sinds de eerste editie in 2015 doen ING en TomTom mee met JINC Baas van Morgen. Dit jaar verwelkomt JINC ook vele nieuwe organisaties, waaronder De Bijenkorf, Stadgenoot en JCDecaux.

Kruiwagen
JINC-directeur Roos: “We weten dat de leerlingen veel leren van deze dag. Ook geeft het meelopen een enorme boost aan hun zelfvertrouwen. En minstens zo belangrijk: ze komen op een veilige, laagdrempelige manier letterlijk en figuurlijk buiten hun comfort zone. Zoeken de leerlingen een stageplek, advies of begeleiding bij een baan? Dan hebben ze na deze onvergetelijke dag het telefoonnummer van een invloedrijke kruiwagen op zak.” Ook voor de deelnemende organisaties is contact met deze leerlingen waardevol. Ze zetten zo hun engagement voor kansengelijkheid kracht bij, inspireren hun medewerkers en doen verrassende inzichten op voor het vraagstuk dat de leerling behandelt.

Over JINC?
Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC al bijna 20 jaar voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.??

Om dat te bereiken, helpt de non-profitorganisatie kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via de JINC-programma’s maken zij kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks tienduizenden basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.?
JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar.