Mascotte van Noord nu officieel

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

STAD - Voor Henk Fakkeldij (beeldend kunstenaar, kunstdocent op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, maar ook buurtbewoner) was het slechts een kort moment van ‘welke keuze maak ik’ om gevolg te kunnen geven aan de eervolle opdracht verbinding te maken tussen allen die wonen rond de voetbalkooi bij buurthuis de Meeuw. 

De beste methode om jonge en oudere buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, hoe kun je de buurt mooier maken. Dat was de opdracht waar door de gemeente om gevraagd werd. Bewonersgroepen begeleiden in het maken van een of meer kunstwerken. Tientallen bewoners toonden zich enthousiast om mee te doen. ‘Samenwerken gaat prima hier en maakt mij een blij mens’ aldus Fakkeldij eerder in dit nieuwsblad. 

Zaterdag 10 juni is het zover: de kunstwerken (achterop de Meeuw muur en aan ‘t IJ) worden officieel geopend. Er is muziek en hapjes en drankjes. Loop een rondje langs de kunstwerken die de buurt mooier maken. Op drie verschillende locaties krijg je stempels, bij inlevering wacht de bezoeker een verrassing.

Afbeelding