De Volewijckers nog in de race

(Foto: Aangeleverd)

NOORD - In de eerste ronde van de nacompetitie 2022-2023 werd op sportpark Buiksloterbanne gestreden door De Volewijckers en RKAVIC. De thuisploeg zette met een 2-1 winst een belangrijke stap richting handhaving.

Deze overwinning betekent dat de groenwitten zich geplaatst hebben voor de tweede ronde van de altijd zenuwslopende nacompetitie. RKAVIC weet dat het degradeert naar de vierde klasse.

Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit. De ploeg begon scherp en met snelle combinaties en vele positiewisselingen zocht het de aanval. Gaandeweg wist  Volewijckers beter partij te geven. Gescoord werd er echter niet. De 0-0 stand bij rust was dan ook een logische afspiegeling van het getoonde spel.

In de tweede helft schrok de gastheer meteen al stevig. In de 52e minuut was het RKAVIC dat de bal achter Volewijckers-doelman Mitchel Vincken plaatste (0-1). Het deed de thuisploeg niet wankelen. In een tijdsbestek van vier minuten werd de achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong.

In de uiteindelijke slijtageslag was het Volewijckers dat de voorsprong goed verdedigde, waar bij RKAVIC de pijp te leeg was voor een slotoffensief.

Voor de Noord-Amsterdammers wacht aansluitend een zware uitwedstrijd tegen HCSC in Den Helder. De ploeg uit de Noordkop wist met 3-2 van SVW’27 te winnen.

Beide teams kwamen elkaar in 3A al tegen. Daar zal bij De Volewijckers minder opgewekt naar worden teruggeblikt. HCSC wist die duels telkens met 1-0 te winnen.