Burendag: Samen altijd gezelliger dan alleen

Nieuws
Linda Carolus: "Een knuffel kost niets"
Linda Carolus: "Een knuffel kost niets" (Foto: RodiMedia/KK)

Gezellig op stap met Linda’ organiseert in het kader van de Burendag een groot buurtfestijn op zaterdag 23 september in de Meeuw. Zowel binnen als buiten zijn er allerlei activiteiten. Iedereen die wat doet in/voor de buurt kan zich promoten. Onder Linda’s motto ‘Doe ’s lief’ kunnen mensen uit Noord elkaar vinden en leren kennen tijdens deze dag vol gezelligheid.

In Linda Carolus heeft Noord een vrouw getroffen met het hart op de juiste plaats. ‘Gepokt en gemazeld’ zijn de woorden die ze gebruikt om haar inzet te verklaren. Jarenlang heeft zij als eigenaar van een café kunnen zien hoe het wel en niet moest. Na haar afscheid van de horeca kwam zij terecht in Noord en via o.a. de loopgroep wist zij dat zij er weer toe deed. ‘Je moet niet verzuipen in je verdriet. Ik kijk altijd naar de twinkeling in iemands ogen. Die maakt vaak dat de mensen weer beseffen dat zij er toe doen. Mijn stelling is altijd: wat kunnen we nog wel. Daar kom je heel ver mee. En in feite is dit evenement daar een direct gevolg van.’

Variatie genoeg

In de grote zaal zijn er allerlei optredens: van rap, zang, theater tot salsa en diverse dj’s. Master Stu (wijd en zijd bekend als de ‘Zwarte Hazes’ van Amsterdam) verzorgt de muziekoptredens. Likeminds geven een promo van hun theatervoorstelling weg. Dansschool Talento Latino geeft een swingende salsa/bachata les voor iedereen die dat wil. De leden van het Meeuwenkoor, onder leiding van hun enthousiaste dirigent Anita, laten een deel van hun geweldige repertoire horen. Er is een musical-les van de Telekids Musical school en Poppentheater Calpurnia komt langs.

In de beauty-hoek kun je nagels laten lakken of haren laten vlechten, ook is er een dameskapper en een barbier voor de heren. De tienermeiden van de Florakokjes maken de lekkerste hapjes en zorgen voor oudhollandse spelen. Sciandri organiseert een voetbaltoernooi in de voetbalkooi achter de Meeuw, de Gamebus van Dock is ook aanwezig. In de koffiezaal kun je je laten schminken en de kids kunnen uit hun dak op een springkussen.

“Dit is nog maar een greep uit alles wat er deze dag te beleven is!” klinkt het enthousiast uit de mond van Linda. Ze straalt als zij in Huis van de Wijk de Meeuw iedereen oproept zich te laten verrassen en verwennen. “Maar kom vooral langs om je buren (wat beter) te leren kennen. Want samen is altijd gezelliger dan alleen!”

ONS FEESTJE

Zaterdag 23 september, 14.00 tot 20.00 uur. Huis van de Wijk de Meeuw Motorwal 300 (naast Dirk). Gratis entree

Linda Carolus: "Dat je er weer toe doet"