Stadsreporters in Noord

Nieuws
Enthousiaste buurtbewoners in Noord gezocht
Enthousiaste buurtbewoners in Noord gezocht (Foto: Aangeleverd)

Ook in Noord hoef je niet alleen te zijn. Met dit idee gaan de stadsreporters de wijk in om filmreportages te maken over plekken waar buurtbewoners samen komen. Omdat deze plekken zo belangrijk zijn voor de buurt en haar bewoners. En niet iedereen deze plekken kent. 

 Buurtbewoners uit Amsterdam Nieuw-West zoals Truus (95), Mustafa (58), Guusje (85), Hannie (73) en Mohamed (61) maakten filmreportages over veel verschillende plekken zoals de Danslessen in de wijk, de Zorgbrigade, de Stadscamping en de Buurtkeuken. Onderhand zijn er al meer dan 30 films gemaakt. Door dit grote succes zijn we opzoek naar enthousiaste buurtbewoners in Amsterdam-Noord die stadsreporter van hun wijk willen worden.  

Vanaf eind november zullen er workshops gehouden worden waar je leert filmen, interviewen en monteren. Ervaring met filmen, interviewen of digitale middelen is niet nodig. Jezelf aanmelden om stadsreporter te worden geeft de mogelijkheid om nieuwe connecties te maken, een waardevolle nieuwe vaardigheid te leren en om op plekken te komen in jouw eigen buurt waar je anders misschien niet snel zou komen.  

De eerste workshops zijn op woensdagen van 11.00-13.00 en lopen van 29 november tot en met 24 januari bij de Openbare Bibliotheek Banne (Bezaanjachtplein 249). Aan de slag als stadsreporter? Mail dan naar info@stadsreporters.nl. Of meld je aan bij de balie van Bibliotheek Banne. Deelname is gratis. 

Meer informatie op 

www.stadsreporters.nl