Alzheimer Café Noord dinsdag 28 november

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

NOORD - De diagnose is gesteld. Wat nu? Daarover gaat het dinsdag 28 november tijdens het Alzheimer Café Noor in restaurant de Die aan de Loenermark.

Het krijgen van de diagnose dementie is ontzettend moeilijk. Je weet niet precies wat je te wachten staat, aangezien de hersenaandoening bij iedereen een ander verloop heeft. Iedereen beleeft en verwerkt de diagnose op zijn of haar eigen manier. Je komt voor allerlei keuzes te staan, hebt waarschijnlijk veel vragen en behoefte aan informatie en ondersteuning. Ook contact met lotgenoten kan zeer ondersteunend zijn.

Deze avond zijn er twee gastsprekers, beiden ervaringsdeskundige mantelzorgers: Jaap Derricks en Umberto Russell. Jaap is mantelzorger van zijn vrouw Thea, die onlangs is opgenomen in een zorgcentrum. Umberto is een zeer betrokken zoon die deze avond het woord voert namens zijn ouders. Zij zullen in gesprek gaan over hoe het is om als naaste te horen dat je dierbare dementie heeft en wat er dan allemaal op je afkomt en hoe daarmee om te gaan.

Na de pauze is er ruim gelegenheid voor vragen en inbreng vanuit het publiek. Ook zijn er professionals van diverse organisaties aanwezig om vragen te beantwoorden.

Van 19.30-21.00 uur, zaal open 19.00 uur. Toegang gratis. Info André Abdallah: 06-23173748 mail a.abdallah@doras.nl