Winkelcentrum Boven ‘t Y zo goed als klaar voor feestdagen

Nieuws
De spandoeken laten aan duidelijkheid niets te wensen over
De spandoeken laten aan duidelijkheid niets te wensen over (Foto: Aangeleverd)

NOORD - In deze tijd van het jaar weten de bezoekers Winkelcentrum Boven ‘t Y dat zij in de ruim 150 winkels extra veel winkelplezier voor iedereen aantreffen.  De winkels zijn open en dat betekent dat de fietsers lopen. 

Dat lijkt logisch, maar centrummanager Daan Woudhuysen heeft de ervaring dat dit niet voor iedereen logisch is. “Ons winkelgebied is een typisch voetgangersgebied. Het gros van onze bezoekers weet dit ook. Het is een minderheid die er klaarblijkelijk niets van begrijpt en al fietsend door het centrum gaat. En dat wekt irritatie op. Dat snap ik dondersgoed. Daarom hebben we het Winkelcentrum Boven ‘t Y vol gehangen met borden waarop staat ‘Winkels open, Fietsers lopen’ en dan moeten we er van uit kunnen gaan dat de mensen hun verantwoording nemen. Ga niet fietsen, maar ga lopen!” 

Rondom het winkelcentrum zijn meerdere, onbewaakte, plekken om de fiets neer te zetten. Wie toch liever een overdekte stalling gebruikt kan bij Metrostation Noord terecht bij een bewaakte fietsenstalling.

Daarnaast is het winkelcentrum goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn bushaltes aan de noordelijke kant bij de bomenparkeergarage Boven ’t Y, aan de oostelijke kant voor Albert Heijn en aan de westkant achter het stadsdeelkantoor bij halte Noord van de Noord/Zuidlijn die naar het Centraal Station gaat. 

Belangrijk om te weten dat ook de populaire ‘Droomboom’ op korte termijn weer te bewonderen zal zijn.