Protest op de Dam tegen Geert Wilders

Nieuws
Op de Dam in Amsterdam wordt zaterdag vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders.
Op de Dam in Amsterdam wordt zaterdag vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. (Foto: Pexels)

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam wordt zaterdag vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten willen onder de noemer ‘niet mijn premier’ naar eigen zeggen hun steun uitspreken voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

Het protest wordt georganiseerd door antiracismeclubs Comité 21 maart, het Collectief tegen Islamofobie en discriminatie, de*beweging en de Turkse arbeidersvereniging HTIB. Na een podiumprogramma met meerdere sprekers op de Dam lopen de demonstranten naar het beeld de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein.

Voorzitter Saida Derrazi van Comité 21 maart vindt Wilders’ gedachtegoed “een bedreiging voor grote delen van de maatschappij”. Volgens haar maken moslims, migranten en lhbti’ers zich grote zorgen. “We sluiten de actiedag af bij de Dokwerker als symbool van verzet tegen fascisme en extreemrechts.”

Wilders reageerde op een aankondiging van het protest vorige week op sociale media. “Engnekken”, schreef de politicus bij het bericht.

Bron: ANP