Knus Sinterklaasfeest op het Purmerplein

Nieuws
De in Noord zeer geliefde ACCU fanfareband
De in Noord zeer geliefde ACCU fanfareband (Foto: Verslaggever-Piet)

NOORD - Sinterklaas had het zelf erg druk deze week met het inpakken van honderdduizenden cadeaus en kon tot zijn grote spijt niet overal in Noord aanwezig zijn. Daarom stuurde hij vijf van zijn olijkste Pieten met zakken vol pepernoten op 2 december j.l. naar het Purmerplein waar een ouderwets gezellig feestje werd gebouwd voor de allerkleinsten.

Door de Verslaggever-Piet

Het Purmerplein is een van de mooist gelegen pleintjes van Amsterdam en vormt tijdens feestdagen het warme, kloppende hart van Tuindorp Nieuwendam. Zo ook in de aanloop naar pakjesavond. Kinderen vermaakten zich op het plein met diverse Oud Hollandse spelletjes en pepernoten en kregen daarna ook een klein presentje van de Pieten. De in Noord zeer geliefde ACCU fanfareband van Jos Zandvliet gaf het feest de nodige authentieke, muzikale vrolijkheid.

Dido Reijntjes was aanwezig met haar gezin en vond het feest zeer geslaagd: ‘Dit is echt een superleuk en knus feestje met ouderwetse spelletjes en leuke roetveegpieten en de muziek is ook geweldig. Mijn kind (5 jaar) is helemaal in de zevende de hemel’. Moeder Ashra beaamt dit: ‘Ik en mijn dochter zijn misschien wel te oud voor het feest, maar ook wij vinden dit nog hartstikke leuk.’


Volwassen buurtgenoten konden op deze gezellig dag opwarmen met warme koffie of thee van de koek- en sopiekraam van bewonersorganisatie Buuf & Buur. Deze organisatie zorgt regelmatig voor buurtverbindende events op het Purmerplein. Brenda Jonker is een van de drijvende krachten van het team èn van dit feest: ‘Als mensen tips en leuke ideeën hebben, stap vooral binnen bij Buuf & Buur en deel je ideeën met ons!’

De Verslaggever-Piet gooide bij het blikwerpen de bal steeds nèt naast de blikken, maakte nog een dansje bij de fanfareband en keerde daarna terug naar Sint. Die laatste was een beetje jaloers dat hij er zelf niet bij had kunnen zijn.

Voor meer informatie over Buuf en Buur zie:

https://buufenbuurnieuwendam.nl/ 

Floor

Olijke Pieten met zakken vol pepernoten
Een ouderwets gezellig feestje
Opwarmen met warme koffie of thee