100-jarige mevrouw Torenvliet-van der Mije

Nieuws
Brahim Abid op bezoek bij mevrouw P. Torenvliet - van der Mije.
Brahim Abid op bezoek bij mevrouw P. Torenvliet - van der Mije. (Foto: ROB BEENSE)

NOORD - Het was voor Brahim Abid als stadsdeelvoorzitter weer een prettige ochtend vrijdag 24 november. Dat had alles te maken met zijn bezoek aan mevrouw P. Torenvliet - van der Mije. Zij vierde die dag haar 100e verjaardag.

De eeuwelinge zag er onberispelijk uit. Mevrouw Torenvliet woont nog zelfstandig in haar woning aan het Midscheeps met een mooi uitzicht over Kadoelen. Daar voert zij dagelijks de duiven en ook een reiger. Daar haalt zij zelfs speciale worst voor die voor de reiger in kleine stukjes wordt gesneden. 

De familie heeft een bijzondere band met de brandweer, zowel zoon als schoonzoon werden brandweerman. Het gezin van mevrouw Torenvliet groeide eerst op in Oost en verhuisde later naar Noord. Mevrouw Torenvliet was jarenlang verantwoordelijk voor de reiniging en het onderhoud van een schoolgebouw in Amsterdam Oost. En het compliment dat zij hier ooit over kreeg: ‘U onderhoudt het gebouw alsof het uw eigen woonkamer is’ vertelde zij nog met trots.

Bij deze kwieke 100-jarige was het ook leuk om te zien dat haar 80-jarige zoon ook nog zeer vitaal en sportief was. Als het weer een beetje mee zit brengt hij vanuit Lelystad, via een rondje Markenmeer op de sportfiets, zijn honderdjarige moeder eens in de twee weken twee lekkere haringen. Mevrouw Torenvliet is de 100-jarige oma van een zeer sportieve en kwieke familie.