Diamanten huwelijk voor echtpaar Brehm-Oudejans

Nieuws
Afbeelding
(Foto: ROB BEENSE)

NOORD - De hele familie was al aanwezig in de woonkamer aan het Dollardplein toen stadsdeelvoorzitter Brahim Abid daar 27 november op bezoek kwam bij het diamanten echtpaar Brehm-Oudejans. Abid bracht de felicitaties over namens heel Noord.

Het echtpaar Brehm-Oudejans trouwde 60 jaar gelden in Purmerend. Met reden zo leerde Abid: daar kon het n.l. sneller. De heer Brehm werkte 40 jaar as ambtenaar voor de gemeente. En alles heeft hij aangepakt, liet hij meerdere malen weten. Zo werkte hij voor de reiniging en de groenvoorziening en andere afdelingen van de gemeente, nooit te beroerd om extra werk te doen. 

Mevrouw Brehm-Oudejans zorgde voor de kinderen en verzorgde het huishouden in andere woningen. Na jaren gewoond te hebben aan de Walenburgersingel in Nieuwendam, woont het echtpaar sinds een aantal jaar met veel plezier in een nieuwe woning. 

Op de vraag die tijdens dergelijke afspraken eigenlijk altijd gesteld /magmoet worden wat het geheim is van een goed huwelijk, was het kordate antwoord: “Geven en nemen” en “ook af en toe wat door de vingers zien”. 

Na de koffie verplaatste het hele gezin zich naar een kleine gezellige receptie in het Schouw.