Tot dertig jaar cel voor gruwelijke moorden in Amsterdam en Lieshout

Nieuws
Afbeelding
(Foto: ANP)

AMSTERDAM (ANP/Rodi.nl) - De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag dertig jaar gevangenisstraf opgelegd aan de 52-jarige Bill C., voor twee moorden in 2021. Volgens de rechtbank is bewezen dat C. in mei van dat jaar de 70-jarige Willem van der Willigen (70) met een hamer doodsloeg in diens villa in Lieshout. Een maand later wurgde hij in Amsterdam de 65-jarige Benito van Ommeren met zijn riem.

De rechtbank legde 23 jaar cel op aan medeverdachte Sharona de J. (34). De rechtbank ziet haar als medeplichtig aan de moorden.

De J. was een transseksuele prostituee. Zowel verdachte C. als slachtoffer Van Willigen was een vaste klant van haar. C. en De J. verbleven na de moord nog geruime tijd in de villa in Lieshout. Later trokken zij naar Amsterdam, waar zij een van Van Willigen geroofd fortuin verbrasten.

Drank en drugs

Hun bizarre samenzijn, dat werd gekenmerkt door het gebruik van veel drank en drugs, eindigde in de woning van Van Ommeren, waar de politie hen op 26 juni 2021 aanhield. In de woning werd toen ook het stoffelijk overschot van Van Ommeren aangetroffen.

Het Openbaar Ministerie had tegen C. levenslang geëist en tegen De J. 25 jaar. C. heeft bekend dat hij de beide slachtoffers heeft gedood.

Rechtszaak

De zaak draait om de roofmoord op de voormalige zakenman Willem van der Willigen (70), in mei 2021. Na deze moord zouden de verdachten naar Amsterdam zijn gevlucht, waar ze de 65-jarige Benito van Ommeren zouden hebben gedood, die hen onderdak gaf. 

Van Willigen heeft wekenlang dood in de villa gelegen. C. en De J. roofden diverse goederen van de man, waaronder zijn auto, en plunderden zijn bankrekening. In de periode daarna verbrasten zij dat geld onder meer door in dure hotels in Amsterdam te verblijven. Ze joegen er in korte tijd zo’n 90.000 euro doorheen. Het paar gebruikte veel drank en drugs.

Uiteindelijk werd het stel op 26 juni 2021 aangehouden in de woning aan de Amsterdamse Tollensstraat, waar zij verbleven in het huis van Van Ommeren. Bij de arrestatie stuitte de politie op het lichaam van dit slachtoffer. C. zou Van Ommeren te lijf zijn gegaan omdat hij hem en De J. het huis uit wilde zetten.

Bron: ANP/Rodi.nl