Sanne Blom lid Raad van Bestuur BovenIJ

Nieuws
Sanne Blom
Sanne Blom (Foto: )

Sanne Blom lid Raad van Bestuur BovenIJ

NOORD - De Raad van Toezicht en de voorzitter van de Raad van Bestuur van het BovenIJ zijn zeer verheugd met de komst van ir. Sanne Blom. Zij is per 1 mei 2024 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het BovenIJ. 

Tessa van den Ende, voorzitter Raad van Toezicht BovenIJ: “Het BovenIJ staat midden in de Noordse samenleving en is continu in ontwikkeling om passende zorg te gaan leveren zoals beschreven in het IZA. Met de benoeming van Sanne Blom breiden we onze raad van bestuur uit zodat we samen met onze partners verder kunnen bouwen aan het verbeteren van de gezondheid en het verkleinen van de gezondheidsverschillen van de bewoners van Amsterdam-Noord.”

Sanne Blom over haar benoeming: “Het BovenIJ is een organisatie die het echt anders doet. Samen met zorg- en welzijnsaanbieders in de regio werken ze aan het verbeteren van de gezondheid van álle inwoners van Amsterdam-Noord. Een missie waar ik me als bestuurder graag aan wil verbinden en aan bij wil dragen vanuit mijn persoonlijke drijfveer dat zorg altijd beter kan. Onze zorg kan slimmer, beter en anders georganiseerd worden en dat vereist een wendbare, gezonde en resultaatgerichte organisatie. Ik deel met het BovenIJ dezelfde visie op zorg en kijk uit naar de samenwerking.”

Vanaf 1 mei 2024 bestaat de raad van bestuur dus uit een collegiaal bestuur te weten Sanne Blom en Edwin van der Meer. Edwin van der Meer: “We zijn in transformatie van een ziekenhuis naar een gezondheidsorganisatie om zo ook in de toekomst duurzame passende zorg te kunnen leveren. Dit vraagt om anders kijken, anders denken en anders doen van al onze (zorg)professionals. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Sanne en ben er van overtuigd dat zij, gezien haar ervaring en expertise een waardevolle bijdrage gaat leveren aan de toekomstvisie van het BovenIJ.”

Achtergrond Sanne Blom

Sanne Blom was hiervoor werkzaam in het HagaZiekenhuis als manager capaciteit & logistiek. Hier deed zij veel ervaring op met het samen slimmer inrichten van de zorg. Daarnaast is ze sinds 2020 bestuursvoorzitter van de Stomavereniging en sinds 2023 vicevoorzitter Kwaliteitsraad Hulpmiddelen & Zorg vanuit het ministerie van VWS. In het verleden heeft ze gewerkt in het BovenIJ en bij ValueCare.