Kleurrijke expositie ‘Van Gogh’ in de Meeuw

Nieuws
Expositiewand in de Meeuw
Expositiewand in de Meeuw (Foto: aangeleverd)

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe expositie in Huis van de Wijk de Meeuw. De Schilderclub op dinsdagochtend heeft zich laten inspireren door het werk van Van Gogh. Dit resulteerde in een mooi, afwisselend en kleurrijk geheel op de grote wand van de koffieruimte in de Meeuw.

Op dinsdagmorgen zit het lokaal boven in de Meeuw altijd gezellig vol met een groep schilders, bestaande uit 16 leden. Sommigen zijn al  meer dan 10 jaar lid en anderen zijn er net een jaar bij. Ervaring is geen must. 

Eén keer per maand verzorgt Lilian Dolfing, die de groep begeleidt, een opdracht voor de gehele groep waarbij iets nieuws geleerd wordt. De andere weken wordt er gewerkt aan eigen werkstukken en ook soms aan een thema voor een expositie.

Trots op resultaat

De kracht van de groep zit in de laagdrempeligheid en gezellig met elkaar bezig zijn. Of je nu lang of kort schildert, dat is niet belangrijk. Met elkaar worden de wekelijkse creaties en de voortgang bekeken en is er ruimte voor opbouwende feedback. 

Lilian: “Het is mooi om te zien dat mensen die hier een jaar eerder binnenkwamen direct zeiden ‘Ik kan niet tekenen of schilderen’ en nu bij deze expositie zeggen ‘Ik ben zo trots op mezelf.’ En iedereen mag ook echt trots zijn op dit mooie resultaat!”

Nieuwe leden

Op de dinsdagen zit het lokaal in de Meeuw vol, maar vanwege grote belangstelling is er op de vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur een tweede schildergroep gestart. Hierbij kunnen nog nieuwe leden aanschuiven. Kosten zijn slechts 5 euro per maand.

Warme lunch

Kom vooral binnenkort even een kijkje nemen om het mooie resultaat te bezichtigen in de Meeuw, Motorwal 300 (naast de Dirk). De expositie is nog tot eind april te zien. Iedere werkdag wordt er in deze zelfde koffieruimte een warme lunch geserveerd voor 2 euro, dus pak die meteen even mee.

Expositiewand in de Meeuw