Nepalese gemeenschap actief

Nieuws
Aankondiging voor Noord
Aankondiging voor Noord (Foto: Shashi Paudyal)

Van het geboorteland Boeddha, gelegen tussen China in het noorden en India in het zuiden, wonen circa 2500 Nepalezen in Nederland. Behalve in Noord (waarover wij al eerder publiceerden) zijn er ook een kleine 500 woonachtig in Purmerend. 

De bereikbaarheid, ligging en betaalbare woningen zijn doorslaggevend voor Nepalezen om naast Amsterdam nu specifiek voor Purmerend te kiezen. Over het algemeen zijn Nepalezen goed georganiseerd en actief in hun gelederen.  

In Amsterdam Noord is, net als in Purmerend, stichting Nepal Music Foundation (NMF) actief die taal-, muziek-, dans- en yoga en meditatielessen organiseert. Buurthuis de Driehoek wordt zondagochtenden druk bezocht door Nepalezen uit Amsterdam. Op 3 maart zal daar op de Waddenweg de opening van het academisch seizoen worden gehouden.

“We vinden het belangrijk dat de Nepalese gemeenschap de eigen cultuur en identiteit kan beleven. Zo kunnen zij kracht opdoen zich verder te ontwikkelen. Sinds vorig jaar organiseren we klankschalen yoga en mediatie. Klankschalen meditatie zorgt voor een diepe ontspanning en innerlijke rust. Jong en oud kan er meedoen. Door laagdrempeligheid is het voor mensen die het lastig hebben om naar het reguliere aanbod te gaan ook bereikbaar.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Eigen cultuur en identiteit blijvend beleven
Afbeelding