Hinder door weekendafsluiting Coentunnels

Nieuws

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat verwacht dit weekend veel hinder rondom Amsterdam. De Coentunnels (A10) worden in beide richtingen afgesloten vanaf vrijdag 6 oktober 21.00 uur tot maandag 9 oktober vóór de ochtendspits. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.


Om de Coentunnels in goede conditie te houden, is het belangrijk dat de technische systemen up-to-date zijn. Daarom worden besturingssystemen vernieuwd en getest. De volledige afsluiting is nodig, omdat de veiligheidssystemen tussendoor uitstaan. Weggebruikers moeten rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie en langere reistijd oplopend tot 30 minuten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en actuele verkeersinformatie te volgen. De Coentunnels zijn in beide richtingen vanaf vrijdag 6 oktober 21.00 uur tot maandag 9 oktober voor de ochtendspits afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Zeeburgertunnel. De adviesroutes staan aangegeven op de informatieborden langs de weg. Zaterdag 7 oktober rijden de GVB-buslijnen 36 en 245 door de tunnels onder strikte voorwaarden. Ze zullen onder begeleiding stapvoets door de tunnels worden geleid. Hierdoor kunnen reizigers vertraging oplopen.
Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Rijkswaterstaat voert daarom tijdens deze werkzaamheden ook alvast de geplande onderhoudswerkzaamheden voor eind oktober uit. Daarnaast werken ze in het weekend, er is dan minder verkeer op de weg. Bovendien vinden de werkzaamheden in de Coentunnels plaats in twee fasen. Fase 1 vond al plaats in het weekend van 19 tot 22 mei en nu is het tijd voor fase 2.