Dansen verleer je nooit

Nieuws

NOORD - Het Danspaleis brengt woensdag 6 april een bezoek aan het Evean Eduard Douwes Dekker in Amsterdam-Noord. Het is de eerste keer dat dit swingende feestje een bezoek brengt aan dit verzorgingshuis aan de Schoenerstraat.
In 2011 werd DJ Suna gevraagd om muziek te draaien op het verjaardagsfeestje van de 75-jarige moeder van een vriendin. Het publiek zou voornamelijk uit ouderen bestaan; het leek de dj dan ook een goed idee om de muziek uit de jeugd van de jarige te draaien. Toen de eerste plaat werd opgezet gebeurde er iets bijzonders: het publiek sprong letterlijk op, stoelen werden aan de kant gezet en er ontstond spontaan een uitgelaten zing- en dansfeest. Onder de indruk van het effect van muziek op ouderen ontstond bij Suna al snel het idee van het Danspaleis: een disco voor ouderen.
Inmiddels is het Danspaleis een organisatie van een bontgekleurd gezelschap aan medewerkers met ieder z'n eigen kwaliteiten en met dezelfde passie: alle ouderen van Nederland te laten dansen. "En er is voor ieder wat wils; deze ouderwets gezellig disco voor ouderen is een feestje voor iedereen. De PlatenDraaier (de PD) trekt de ouwe krakers uit de koffer zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen: met het Danspaleis is het altijd bal."
"Dit jaar bestaat het Danspaleis vijf jaar en dat bekent dat we een jubileumjaar hebben, waarin we nog meer ouderen in nog meer verschillende steden willen laten dansen", klinkt het vervolg. "In 2016 gaan we 150 Danspaleizen draaien en toeren we van Eindhoven tot Drachten."
Het feest bij Eduard Douwes Dekker duurt van 14.00 tot 16.00 uur en is gratis voor de bewoners van dit verzorgingshuis. Buurtbewoners zijn ook van harte welkom, zij betalen 2,50 euro entree. Het adres is Schoenerstraat 11 en meer informatie over dit evenement is te vinden op www.hetdanspaleis.com.