Enkeltje Amsterdam voor het hele gezin - Locatietheater in indrukwekkende tent op NDSM-werf

Nieuws

NOORD - Theatergezelschap de Toneelmakerij strijkt van 14 mei tot en met 12 juni neer op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord voor een wel heel bijzonder locatieproject. 'Op de kade verrijst een indrukwekkende tent, een theatrale omgeving waar publiek zelf aan de slag kan met het bouwen van een stad, waar het verrast wordt door onverwachte performances, waar twee keer per dag een voorstelling te zien is en waar plek is om iets te drinken, te luieren en elkaar te ontmoeten.'
Terwijl de EU-landen onder voorzitterschap van Nederland nadenken over de toekomst van Europa, denken kinderen bij Enkeltje Amsterdam na over de toekomst van hun stad. "Als kinderen de baas zijn, hoe ziet hun stad er dan uit?", vraagt de organisatie zich af. "Staan alle huizen op palen? Komen er wegen in de lucht? Krijgen alle bomen een boomhut? In de stad wonen veel mensen van allerlei soorten en maten. Hoe leef je goed samen?"

Uniek theaterfeest
"Enkeltje Amsterdam gaat over grote en kleine verhalen, nadenken en beeldende uitingen, zelf ontdekken en theaterspektakel", aldus de Toneelmakerij. "In zes weken tijd bouwen bezoekers een zelfverzonnen stad van karton en geven ze hun ideale woonplaats vorm. Met twintig studenten van HKU, duizend vierkante meter tent, een fonkelnieuwe theatertekst, een kleurrijk, groot acteursensemble, een tochtje over ‘t IJ en een spectaculaire vormgeving creëren wij een uniek theaterfeest voor de hele familie. Net zo levendig en divers als het leven in een stad."
Zelf kiezen
Dit evenement op de NDSM-werf wordt omschreven als een uitje voor het hele gezin en iedereen die ook mee wil. Bezoekers van alle leeftijden zijn welkom. Twee keer per dag is de tent drie uur lang open, vanaf 10.30 uur en vanaf 14.00 uur. "Er gebeurt heel veel door elkaar en publiek kan kiezen uit zelf iets doen, of lekker kijken of luisteren. In de tent speelt twee keer per dag een korte voorstelling. Ad de Bont schrijft een fonkelnieuwe theatertekst over het wel en wee van een aantal oude en nieuwe Amsterdammers. Paul Knieriem regisseert. Op het stadsplein middenin de tent ontrolt zich een geestig en confronterend stadsmozaïek."
Het spel wordt verzorgd door Denise Aznam, Rian Gerritsen, Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Sadettin Kirmiziyüz, Dionisio Matias en Anne Reitsma. De artistieke coördinatie van het project is in handen van Liesbeth Coltof, artistiek leider van de Toneelmakerij. Enkeltje Amsterdam wordt gemaakt door de Toneelmakerij in samenwerking met HKU Theater (opleidingen Acting, Theatre Design, Writing for Performance, Theatre and Education) en enkele studenten van HKU Muziek en Technologie Conservatorium (opleiding Musician 3.0). Enkeltje Amsterdam is programmering van huistheater de Krakeling onder de noemer ‘Krakeling op locatie’.
Win kaarten
De kaartverkoop voor de vrije voorstellingen van Enkeltje Amsterdam is in volle gang en de eerste dagen zijn al uitverkocht. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Krakeling via www.krakeling.nl. Kaarten kosten 10,00 euro voor kinderen en 18,00 euro voor volwassenen. De Krakeling heeft ook een winactie. "Wat is jouw plan voor de toekomst van Amsterdam? Mail naar Ruth@toneelmakerij.nl en maak kans op twee kaarten voor het openingsweekend."