Zomer Doe Boek Amsterdam-Noord in de verkoop

Nieuws

NOORD - Prachtige foto's, mooie verhalen, de zonnigste terrassen en nog veel meer: het staat allemaal in de eerste editie van het Zomer Doe Boek Amsterdam-Noord. 140 pagina's over alles wat er deze zomer in Noord te zien en te beleven is. Recentelijk waren de makers van het boek aanwezig bij boekhandel Van der Plas om de eerste exemplaren te verkopen (€ 5,- per stuk).
De makers van het Zomer Doe Boek hebben geprobeerd een brug te slaan tussen oud en nieuw Noord, tussen hip en traditioneel. Ze hebben zeker niet alleen cultureel ondernemers geïnterviewd over Amsterdam-Noord maar bijvoorbeeld ook de eigenaressen van een kapsalon en een ijssalon. Architect Ronald Hooft laat zijn licht schijnen over de bouwstijlen van Noord. In de agenda staan zowel grote festivals als kleinere activiteiten in de buurt. Ook in de portretten van de fotografen komt de diversiteit van Noord duidelijk terug, met portretten van onder meer echte Noordelingen op hun favoriete zonplekken én toeristen. Op deze manier geeft het Zomer Doe Boek een compleet beeld van Noord anno 2015.
Het eerste exemplaar van het Zomer Doe Boek werd donderdag 21 mei al aangeboden aan Henk van Es (87), oud-kraandrijver op de scheepswerf NDSM. Van Es bracht voor een reportage in het boek een bezoek aan het Faralda Kraanhotel, zijn voormalige werkplek. Dit leverde een mooie ontmoeting op tussen verleden en heden van deze bijzondere plek. Van Es vindt het hotel prachtig, maar zou er nooit willen logeren. "Nee hoor kind, ik vind het veel te klein. Ik heb een mooi huis."
Het Zomer Doe Boek is gemaakt door Productiehuis Boven 't Sluisje, een samenwerkingsverband van drie freelance journalisten die wonen en werken in Amsterdam-Noord. Het boek kost vijf euro en is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandels en via www.zomerdoeboek.nl.

Afbeelding
Drama dreigt voor eigenaar Banden Uitlijnencentrum Sabri Algemeen 27 jan, 09:26
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Bijzonder bezoek André Kuipers basisschool De Buikslotermeer Algemeen 26 jan, 09:03
Afbeelding
Laatste molen met functie van krijtmolen Algemeen 26 jan, 08:31
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad Algemeen 25 jan, 13:52
Afbeelding
Laadpalen in Amsterdam-Noord: hier vind je ze Algemeen 25 jan, 13:45
Afbeelding
Wekelijkse Column Stadsdeelbestuur: Aanpakkers Algemeen 25 jan, 11:39
Afbeelding
Informatiemarkt windmolens Noorder IJplas Algemeen 25 jan, 10:34
Afbeelding
Groen referendum verzoek door 18.000 Amsterdammers ondertekent! Algemeen 25 jan, 09:25
Afbeelding
Aanpak Noord gaat van start met 5 ½ ton voor sociale projecten Algemeen 24 jan, 16:01
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:03
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.