Inntel
Inntel (Foto: Floris Krelage)

De kunst van het beleven

Partnerbijdrage

In de Zaanstreek tref je een veelheid aan bouwstijlen, vormen en kleuren. Van authentieke houtbouw tot Hollandse renaissance en herinterpretaties van oude stijlen. Daarnaast heeft de streek een warm kloppend hart voor kunst en duiken steeds meer galeries en kunstinitiatieven op. Directeur Marketing Zaanstreek Anneke Wijdogen-Vis: “Voor velen is nog onbekend hoe rijk aan beleving onze streek is. Overal om ons heen vind je bijzondere architectuur en kunst met een verhaal. Bij elkaar genoeg om iedereen die het wil zien, met regelmaat te verrassen.” 

REGIO - Onder de noemer ‘de kunst van het beleven’ nodigt stichting Marketing Zaanstreek dit voorjaar uit om de architectuur en de kunst in de Zaanstreek te gaan beleven. Op Zaans.nl zijn tips te vinden voor activiteiten en locaties die de bijzondere architectuur en de kunsten in deze streek in de schijnwerpers zetten.

Tijdens de campagneperiode zijn locaties en activiteiten die iets bijzonders te bieden hebben op het gebied van architectuur en/of kunst herkenbaar aan een campagne-bord op de gevel.

Op Zaans.nl zijn wandel- en fietsroutes en andere activiteiten verzameld, die je de diverse galerieën, mooie musea en interessante beelden in de Zaanstreek laten ontdekken. Er zijn zelfs enkele belevingen te winnen. Kaartjes voor de Zaans Museum Talk met keramiste Eveline Bosscher-Lichtenbelt bijvoorbeeld. Zij werkt met materialen uit de Zaanse polder. Deze Talk op 14 april is een onderdeel van de tentoonstelling ‘Vaarwel – Landschap van gedachten’ in het Zaans Museum waarbij kunstenares Marisca Voskamp praat met een gastkunstenaar. Na het gesprek kan de tentoonstelling worden bezocht. 

Of wat dacht je van een persoonlijk kunstadvies van Artzaanstad, kunstverhuur en galerie voor hedendaagse kunstenaars? Zij adviseren je over welke kunst bij jou aan de muur past en geven meteen een huurtegoed van bijna honderd euro mee. Hoe je kans maakt op een van de te winnen belevenissen is tevens terug te vinden op de website.

Benieuwd naar het verhaal achter de Neo-Zaanse bouwstijl die in het centrum van Zaandam werd toegepast? Ding mee naar een wandeling begeleid door Sjoerd Soeters, de architect die de regie voerde over de spraakmakende vernieuwing van Stadshart Zaandam begin deze eeuw. Vanaf 24 maart heeft VVV-winkel de Zaanstore een actie met wandelroutes vol architectonische weetjes. Schaf zo’n route aan tijdens de actieperiode en maak kans op deelname aan deze bijzondere rondleiding.Station Stadhuisplein

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Ook Noord viert dit weekend Burendag Algemeen 21 sep, 13:30
Afbeelding
Wekelijkse column van onze stadsdeel-bestuurders: Bomen Algemeen 21 sep, 13:08
Afbeelding
Maria de Fátima en ensemble in Buiksloterkerk Algemeen 21 sep, 12:02
Afbeelding
NDSM XPO XII: Kunst en Artificiële Intelligentie Algemeen 21 sep, 11:30
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad week 38 - 2022 Algemeen 21 sep, 11:07
Afbeelding
Wandelingen bij Noord nr 14 (en laatste) Algemeen 21 sep, 10:30
Afbeelding
Wijkgebouw van Schellingwoude behoeden voor sloop Algemeen 21 sep, 10:00
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Tolhuis Groovenight ‘back in town’ Algemeen 16 sep, 09:35
Afbeelding
Open Oscillator in de Tolhuistuin Algemeen 15 sep, 15:47
Afbeelding
Wereld Alzheimer Dag in zorgcentrum het Schouw Algemeen 15 sep, 14:40
Afbeelding
Nieuw project Koor-du-Nord Algemeen 15 sep, 09:04
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief