Bernard Nieuwentijt College: De leukste school van Waterland!

Partnerbijdrage
Het BNC houdt Open Dagen op dinsdag 17 januari van 16.00 tot 20.30 uur, op zaterdag 4 februari van 10.00 tot 13.00 uur en op donderdag 9 februari van 16.00 tot 20.30 uur.
Het BNC houdt Open Dagen op dinsdag 17 januari van 16.00 tot 20.30 uur, op zaterdag 4 februari van 10.00 tot 13.00 uur en op donderdag 9 februari van 16.00 tot 20.30 uur. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Met leerlingen uit de hele regio is het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam een echte streekschool. Toch is de school bij nog niet iedereen bekend. Maak kennis met deze unieke school tijdens de open dagen!

Het Bernard Nieuwentijt College is een unieke school in het groene Monnickendam voor vmbo-t en havo/vwo-onderbouw. Met 300 leerlingen is het BNC een kleine school die zich kenmerkt door een prettige sfeer: iedereen kent elkaar. Het unieke van het BNC is dat wij uitgaan van wat jij kunt en in je hebt. Wij halen het beste in jou naar boven!

Na Groep 8

Groep 8 is spannend: je weet dat het je laatste jaar is en dat je afscheid van je vertrouwde school zal moeten nemen. Er zijn talloze open dagen te bezoeken om straks de juiste keuze te kunnen maken. Die keuze lijkt moeilijk, maar is dat eigenlijk niet. Want wat wil je eigenlijk op je nieuwe school?

Het Bernard Nieuwentijt College (BNC) is een kleine school voor vmbo-t en havo/vwo-onderbouw. Het overzichtelijke gebouw staat in het groene hart van Monnickendam: een ideale plek. De leerlingen gaan prettig met elkaar om en hebben oog voor elkaar. De leerlingen worden intensief begeleid door de mentor en we zetten in op de driehoek leerling – ouder – school. De leerlingen werken voor een deel digitaal, naar eigen keuze. Ons motto is namelijk dat leren leuk moet zijn! Dankzij de prettige sfeer en de persoonlijke benadering halen onze leerlingen het beste uit zichzelf. De leerling- en oudertevredenheid is zeer hoog, net als ons slagingspercentage. 

Je wilt:

-een fijne, kleinschalige school in een rustige omgeving;

-een school waar de docenten je echt kennen;

-een school waar je de kans krijgt het beste uit jezelf te halen

-Leren binnen en buiten de school

Leren doe je op het BNC binnen en buiten de school. De meeste lesdagen hebben de leerlingen les op school in de standaardvakken. Bij de meeste vakken werken de leerlingen ook met een laptop. Een deel van het leren vindt plaats op excursies, tijdens projectdagen en in de jaarlijkse werkweek. Leren mag best leuk zijn! Een deel van het buitenschools leren staat in het teken van de doelen van UNESCO. Het BNC is sinds een aantal jaar een UNESCO-school en besteedt extra aandacht aan wereldburgerschap, vrede & mensenrechten, duurzaamheid en intercultureel leren.
Het BNC is vanuit de hele regio zeer goed en snel bereikbaar via het openbaar vervoer met een bushalte vlak naast de deur.

Havo-kans en differentiatie

De leerlingen met het advies havo-kans krijgen twee jaar lang de mogelijkheid om te laten zien dat het niveau van de havo bij hen past. Er zijn ieder jaar ook leerlingen met een advies vmbo-t die gedurende het jaar starten in het havo-kanstraject, waarbij alle lessen op havoniveau worden aangeboden. Met leerlingen die in bepaalde vakken uitblinken kan worden afgesproken dat zij het betreffende vak volgen op een hoger niveau, of zelfs eerder eindexamen in het vak doen. Op een kleine school als het BNC kan dat allemaal.

Waarmaken

“We kennen uw kind” en “Fijn dat je er bent”. Dagelijks werken de teamleden hard om deze motto’s waar te maken. We leggen de lat dus hoog voor onszelf. Hoe we dat doen leggen we uit op onze open dagen. U bent van harte welkom.

Open Dagen

Het BNC houdt Open Dagen op dinsdag 17 januari van 16.00 tot 20.30 uur, op zaterdag 4 februari van 10.00 tot 13.00 uur en op donderdag 9 februari van 16.00 tot 20.30 uur en. Op deze Open Dagen kunnen de ouders en leerlingen kennismaken met het BNC.

Lesjesmiddagen

Ook zijn er lesjesmiddagen voor leerlingen uit groep 8 op 19 en 25 januari en 2, 9, 15 en 23 februari van 14.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via www.bnc.nu. Adres: Pierebaan 5, 1141GV Monnickendam. Telefoon 0299-658383.

Ons motto is dat leren leuk moet zijn!