E-team De Volewijckers plaatst zich voor finale NK Schaken

Sport
De finalisten vlnr: Isabella Mashall, Radin Rezaei , Saaf Molinari en Avin Rezaei
De finalisten vlnr: Isabella Mashall, Radin Rezaei , Saaf Molinari en Avin Rezaei (Foto: eigen foto)

NOORD - Het E-team van schaakclub De Volewijckers heeft zaterdag 23 september in de Meesterklasse deelgenomen aan de halve finale van het NK in Groningen. Het team deed als invaller mee namens de Schaakbond Groot-Amsterdam.

Aan dit kampioenschap namen 20 teams deel (in de leeftijdsklasse t/m 10 jaar); de beste tien teams zouden zich plaatsen voor de finale die op 11 november 2023 gehouden wordt in Muiderberg.

Het viertal Radin, Avin, Saaf en Isabella heeft een geweldig resultaat behaald: ze hebben zich, geplaatst voor de Finale van het NK. Dit had men van deze invallers niet verwacht! Met 7 matchpunten en 14 bordpunten, een score van 50%, behaalden ze een keurig resultaat! 

De Volewijckers eindigde gelijk met VAS E1 en Op Eigen Wieken E2 (twee gerenommeerde clubs), maar behaalde een half punt meer dan laatst genoemde club. Hierdoor eindigde de Noordse ploeg op de tiende plaats.

Het zag er naarmate de dag vorderde overigens niet naar uit dat De Volewijckers zich zou plaatsen. Er moesten zaterdag zeven wedstrijden worden gespeeld en uitgerekend in de zevende ronde moest De Volewijckers tegen de gedoodverfde winnaar HMC Den Bosch. Die club had tot dan toe alles gewonnen, waarvan enkele wedstrijden met 4-0. In die laatste ronde telde elk bordpunt, bij eventueel gelijk eindigen.

De kids uit Noord verloren die wedstrijd uiteindelijk met 3-1 waar het net zo goed in 2-2 had kunnen eindigen. Wat nog belangrijker was: door dat ene bordpunt te scoren eindigden ze nu nipt op de tiende plaats en was plaatsing voor de finale een feit. Nu vonden ze het minder erg dat ze van Den Bosch verloren hadden! Het werd zo een dag om nooit te vergeten! 

Het kleine schaakclubje uit Amsterdam-Noord mag voor de eerste keer aan een eindronde van het NK deelnemen! Met alle grote schaakclubs. “We zijn benieuwd hoe dit op 11 november zal uitpakken!” zo laat een trotse Frans Reitema, secretaris SV De Volewijckers, weten. “Radin, Avin, Saaf en Isabella hebben er zin in! Dit resultaat kan niemand ze meer afpakken.”

Bij SV De Volewijckers zijn op de clubavond (woensdag) nieuwe (jeugd)leden altijd welkom. Aanmelden kan via de site!