Voetbalcompetitie gestart

Sport
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

NOORD – De eerste ronde van de voetbalcompetitie 2023-2024 is afgerond. En daarin heeft promovendus TOB meteen van zich doen spreken.

Voor de ploeg van trainer Remco van Twiller is de kennismaking met de derde klasse - na tien jaar geleden gedegradeerd te zijn – goed bevallen. In de voorafgaande bekerduels wisten TOB en Buitenveldert twee zeges te boeken en moesten één nederlaag voor lief nemen. Dat was tekort voor de volgende ronde en zijn alle ogen gericht op de competitie in de derde klasse. 

Va Buitenveldert wordt veel verwacht (titelkandidaat) en dan is het des te opvallender dat TOB met de 3-0 winst een stevige klap heeft uitgedeeld. Dat geeft de Noordse burger moed en gaat TOB komend weekeinde opgewekt op bezoek in Broek in Waterland bij SDOB. 

Na een voorbereiding met wisselende resultaten (uitgeschakeld voor de beker) is HBOK goed begonnen aan de competitie. De ploeg van trainer-coach Mohad Zaoudi wist met de nodige moeite de drie punten tegen Jong Holland veilig te stellen via een 1-0 winst. Komend weekeinde wacht BuitenBoys. 

In de eerste klasse was de wedstrijd tussen ASV De Dijk en IVV een interessante. Een streekderby tussen twee teams die ongelukkig waren in de beker. Het vervolg in de competitie eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor beide teams gold dat zij op meer hoopten. De Dijk is komende week vrij. 

De Meteoor wist zondag Koedijk met 3-1 te verslaan, waar zaterdag een opvallende 4-4 genoteerd werd tegen Egmond.

VERDERE PROGRAMMA 

Zaterdag 4A Meteoor-Vrone, Wherevogels-Volewijckers, Kadoelen-ZCFC en Zondag 3B RCZ-Meteoor.