Volop voetbalresultaten in Noord

Sport
De bal blijft rond
De bal blijft rond (Foto: Aangeleverd)

In een periode waarin de Sint zich nadrukkelijk weet te melden is er op de voetbalvelden nog geen sprake van cadeautjes geven. Sterker nog: her en der werd zelfs gesproken van de zwarte piet toebedeeld krijgen.

In de eerste klasse A heeft De Dijk de overwinning van vorige week bij VIOS W een goed vervolg kunnen geven. Op eigen veld kwam De Zouaven op bezoek, dat in de vorige speelronde onderuit ging tegen ZOB. Op de 3-1 zege valt andermaal niets af te dingen. Komende week speelt De Dijk tegen ZOB. Beide ploegen wisten hun twee voorgaande wedstrijden te winnen.

In Zondag 3B blijft het spannend. In de subtop was het De Meteoor dat zondagmiddag 1-1 gelijk speelde op bezoek bij Hercules Zaandam. De Meteoor bezet nu de derde plaats. Komende week speelt De Meteoor een thuiswedstrijd tegen RKEDO dat op de tiende plek staat met 11 punten.

In Zaterdag 2A vergat HBOK zichzelf voldoende te belonen tegen EVC. De driepunter was gelukkig wel een feit al had het verschil gezien het spel best groter mogen/moeten zijn. De 2-3 winst in Edam maakt dat de koploper vier punten voorspong op het achtervolgende Jong Holland en vijf op Waterwijk.
OSV wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen en ook tegen Buitenboys lukte het niet. De Almeerders wonnen met 4-1. De twee remises maken dat de blauwzwarten drager zijn van de rode lantaarn met drie punten achterstand op EVC.

In Zaterdag 3B deed TOB goede zaken door met 2-1 te winnen van het vooraf favoriet geachte DWS. Komend weekeinde gaat TOB op visite bij koploper AMVJ. Tijd voor een stunt?

In Zaterdag 4A was het voor De Volewijckers weer zuur. Na vorige week tegen ZVC’22 al een 5-2 nederlaag te moeten slikken was het nu Kolping Boys dat in de slotfase vernietigend toesloeg. Vijf minuten voor tijd was er nog een 2-3 voorsprong maar eindigde het duel in een 4-3 nederlaag.
Meteoor moest op eigen terrein een 2-2 remise voor lief nemen tegen Blauw Wit W. Dat resultaat werd ook door OFC bereikt tegen Kadoelen. Zaterdag ontvangt Kadoelen Wherevogels, gaat OFC naar Heerhugowaard om SVW’27 te bestrijden en zal Meteoor trachten om bij de afgetekende koploper Sporting Andijk voor een stunt te gaan zorgen. De Volewijckers moet tegen VV Egmond de gemoederen weer tot bedaren kunnen brengen met een thuiszege.