Voetbal in Noord

Sport
De Dijk volop in de aanval bij en tegen ZOB
De Dijk volop in de aanval bij en tegen ZOB (Foto: RodiMedia/KK)

NOORD – Nog even en het voetbalkerstreces doet zijn intrede. Er valt echter nog voldoende te behalen voor het zover is.

Met twee teams binnen de lijnen die de opwaartse lijn duidelijk te pakken hebben werd er van het eerste klasse duel ZOB-De Dijk het nodige verwacht. Grote man was zonder concurrentie Dijk spits Cain Croes die met zijn hattrick zorgde voor een prima 1-3 zege. Zondag is Hoofddorp de tegenstander en gastheer. 

In de derde klasse wist Meteoor als verwacht korte metten te maken met RKEDO (4-0). Voor de wintersop wacht zondag nog een klus(je) bij WSV’30 in Wormer.

Voor OSV was er in 2A na het laatste duel voor de winterstop reden tot juichen. In het thuisduel tegen concurrent EVC werd met 4-3 gewonnen. 

Koploper HBOK verslikte zich in Zwaluwen gezien de 2-2 remise. De eerste plaats blijft desalniettemin stevig in handen. Zaterdag wacht het niet te onderschatten Olympia Haarlem

Voor TOB was het een uitdaging om het de koploper in 3B AMVJ lastig te maken. Louter naar de uitslag kijkend (1-0 nederlaag) is dat gelukt. Komend weekeinde komt de nr 2 van de ranglijst Legmeervogels op bezoek.

In 4A ging De Volewijckers tegen koploper Egmond voor derde achtereenvolgende keer in de slotfase onderuit: 5-6. En daar zag het niet naar uit toen een 3-5 achterstand was weggewerkt. Komende week wacht een bezoek aan een concurrent t.w. Vrone. 

Waar Kadoelen qua stand had moeten winnen van De Wherevogels moest een 1-2 voor lief worden genomen. Het Zaandamse ZVC’22 komt zaterdag op bezoek. 

Op bezoek bij SVW ‘27 sleepte OFC er een 1-1 remise uit en zal het eerste halve jaar af sluiten tegen rode lantaarndrager Blauw Wit W. 

Dat het ongenaakbaar Sporting Andijk rechtstreeks op de titel afstevent werd tegen De Meteoor wel duidelijk (8-1). Het herstel kan zaterdag geschieden thuis tegen het z.g. Zaanse Oranje (ZCFC) dat slechts één puntje minder heeft behaald.