Jazz Fiets Tour Wiel Klanken door Noord

Uitgaan
Mola Sylla
Mola Sylla (Foto: via Irene Postma)

REGIO - Holynote en Space is the Place presenteren 17 september van 13.30 tot 19.00 uur een muziek fietstour langs vier verschillende locaties in Waterland en Amsterdam-Noord. Er zijn twee startmogelijkheden, vanuit Sexyland Amsterdam Noord, of vanuit het Witte Kerkje in Holysloot. Beide eindigen in Zunderdorp bij boerderij de Stadshoeve waar je na afloop ook heerlijk kan eten. 

In het Witte Kerkje van Holysloot gaat Greetje Bijma het muzikale avontuur aan met klanktovenaar en gitaarfluisteraar Raphael Vanoli. Greetje Bijma is al tientallen jaren actief in de improvisatie, jazz, en elektronica met talloze solowerken en samenwerkingen. Vanoli heeft over de hele wereld getourd en samengespeeld met o.a. Jameszoo en Slagwerk Groep Den Haag. 

In de Kerk van Ransdorp speelt Eve Risser, een frisse, authentieke en inspirerende Franse muzikant, componist en arrangeur van jazz en geïmproviseerde muziek. Met de flair van haar thuisstad Parijs speelt ze piano als geen ander en is ze in 2023 winnaar van de North Sea Jazz Paul Acket Award geworden. Haar muziek versmelt fantasie met feminisme, waarvoor ze o.a. inspiratie uit de natuur haalt. 

In Sexyland Noord is een spannend optreden van Mother Tongue, een band die vanuit verschillende muzikale talen poëtisch vol vuur en lyriek het moment bij de lurven pakt. Met Mola Sylla op zang en percussie kan je verrassende en ritmische muziek verwachten. Geboren en getogen in Dakar, Senegal, groeide Sylla op in de traditie van de griots. Sylla speelt hier samen met lokale wervelwind Oscar Jan Hoogland, toetsenist en leerling van wijlen impro legende Misha Mengelberg, en met de Koreaanse Amsterdammer Sun-Mi Hong, virtuoos op de drums. 

In de Stadshoeve in Zunderdorp speelt als afsluiter van de tour SOFAYA, een nieuwe band van de Zuid-Afrikaanse trompettist James McClure. Op zoek naar de rijke en diverse cultuur van Zuid-Afrikaanse muziek, omarmt het octet met lekker veel blazers, de aanstekelijke grooves en melodieën die daarin zo uniek klinken. SOFAYA wil de kenmerken in verschillende stijlen naar voren laten komen door het spelen van bestaande composities uit verschillende generaties. 

Kortom een spannend en avontuurlijk programma, met musici uit binnen- en buitenland, fiets mee! 

Ticket voor de hele tour € 21,50 en diner € 12,50. Meer info en kaartverkoop via Holynote.nl of SpaceisthepLace.eu

Greetje Bijma
Eve Risser