SOEPSTRIJD BRENGT MENSEN SAMEN

Uitgaan
Yassmine el Ksaihi toont de prijs aan De Gouden Mannen. Dit team doet ook dit jaar weer mee met het Soepfestival
Yassmine el Ksaihi toont de prijs aan De Gouden Mannen. Dit team doet ook dit jaar weer mee met het Soepfestival (Foto: Sanne Couprie)

NOORD - Op Burendag, zaterdag 23 september a.s., organiseert Ondernemersvereniging Van der Pekstraat opnieuw het grootste Soepfestival van Amsterdam: de Strijd om de Gouden Pollepel. Buurtbewoners, ondernemers en organisaties die in Oud Noord actief zijn maken daarbij de soep die hun identiteit onderstreept. Die delen ze met het publiek, vanuit hun marktkraam. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar.

De strijd om de Gouden Pollepel is een smakelijk, vermakelijk evenement rond het enige gerecht dat werkelijk overal ter wereld wordt gegeten. Door oud en jong. Door rijk en arm. Door elk geloof, door iedere afkomst. Iedereen ter wereld eet… soep.

Tijdens de eerste editie van deze culinaire wedstrijd, in 2022, streden achttien teams, en dus soepen, om de eer. Dit jaar zijn er 25 teams, die samen goed zijn voor honderden liters gratis soep. De hoofdprijs – de felbegeerde Gouden Pollepel - is een publieksprijs, want bezoekers kiezen de winnaar. De soepen worden geserveerd vanuit marktkramen.

Wie jurylid wil zijn en een oordeel wil vellen over de culinaire prestaties, haalt gratis een kom en een juryformulier en start met proeven. De winnaar is om 17.00 uur bekend.

Voorafgaand aan de soepstrijd krijgen de teams een korte training van soepfan, straatfilosoof en comedian Raoul Heertje. Daarna gaan de teams naar hun kraam. Noordbestuurder Yassmine el Ksaihi (EZ) geeft vervolgens het startschot voor de culinaire wedstrijd in hartje Noord.

Inmiddels hebben 25 teams zich al ingeschreven. Onder hen: bekende restaurants uit de Van der Pek, buurtbewoners, wooncollectief Copekcabana, nieuwe noorderlingen uit Overhoeks en een stadsdeelteam.

Het Soepfestival: een initiatief van Ondernemersvereniging Van der Pekstraat en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stadsdeel Amsterdam-Noord en wooncorporatie Ymere.

DE GOUDEN POLLEPEL 2023, (NOORD)AMSTERDAMS SOEPFESTIVAL
Van der Pekstraat, tussen Heimansweg en Jasmijnstraat (bij PEXPO)
Datum: zaterdag 23 september; tijd: 13 - 17 uur, prijsuitreiking om 17.00 uur
Aanmelden teams: info@soepfestival.com / Vincent Jobse 06 28565054