Surinam Food aanwinst voor winkelcentrum De Banne

Zakelijk
Rasondernemer Arun Jaddoe heet iedereen van harte welkom in zijn winkel
Rasondernemer Arun Jaddoe heet iedereen van harte welkom in zijn winkel (Foto: RodiMedia/KK)

NOORD – Als een race tegen de klok omschrijft Arun Jaddoe (29) de opening van zijn winkel aan het Bezaanjachtplein 273. Vrijdagmorgen 9 juni werden de deuren in het winkelcentrum De Banne zoals gepland geopend en kon het publiek meteen haar inkopen doen. Stilzitten past niet bij de jonge ondernemer. Al op zijn vijftiende opende hij zijn eerste winkel en dit zal zeker niet zijn laatste zijn. 

Terwijl op de openingsdag nog van alles de winkel wordt ingereden neemt familieman Jaddoe even de tijd om uit te leggen wat hem motiveert. 

‘Samen met mijn broer ben ik op de Rozengracht in Zaandam gestart. Dat liep prima en al vlot hadden we ook winkels in Amsterdam Oost en Noord. In Zaandam ben ik begonnen met het maken van sambal en alles wat daarbij hoort. Daar is uiteindelijk een fabriek uit voortgekomen. We hebben afnemers verspreid door heel Nederland.’ 

Daar bleef het niet bij qua activiteiten. Inmiddels is Jaddoe ook de grootste importeur van Nederland van Surinaamse etenswaren. ‘Maar ook uit de Dominicaanse Republiek, Peru, Mexico, Spanje en Thailand om maar wat te noemen.’ 

Festivalseizoen

Vanwege de verse groenten en fruit vond Jaddoe het hebben van een eigen ‘winkeltje’ - zoals hij zijn huidige pand noemt – leuk, maar ook zinvol. Het huidige pand stond al wat langer leeg. Na het vertrek van de sportwinkel heeft hij het pand volledig gestript en helemaal naar zijn zin en inzicht ingericht. ‘Daar zijn we nog niet helemaal klaar mee’ laat hij weten als bouwvakkers nog drukdoende zijn met aanpassingen op de achtergrond.  

‘Omdat wij ook heel actief zijn op festivals moesten we opschieten. Want over een maand begint dat festivalseizoen en daar moeten we beslist bij zijn.’ 

Slapen

 Zijn agenda staat meer dan vol. Want hij ook nog eigenaar van twee productie- en een importbedrijf. Op de vraag of hij nog aan slapen toekomt antwoord hij met een diepe zucht dat het er niet onder te lijden heeft. ‘Ik sta ‘s morgens om half vijf op, ben om 5 uur op de straat en om tien uur ‘s avonds ben ik weer thuis in West. Tijd voor een relatie heb ik nog niet.’ 

Lekker bezig zijn

In zijn optiek is het ondernemen vooral leuk. ‘Lekker bezig blijven. Je kan het ook als een soort prettige verslaving zien’ vertelt hij met een glimlach. 

‘Met deze winkel van 350 m2 kunnen we prima uit de voeten. Zeven dagen per week geopend en ik vind het zelf een wereldtoko. Zeker als je ons assortiment ziet. En ik beschouw de winkel eigenlijk als een soort hobby. Die bouwen we lekker uit en dan kan mijn zus, de nu al meewerkt, de zaak straks overnemen.’