Corona-virus raakt ook het Zomerkamp Schoorl

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Het Corona-virus gooit veel activiteiten en plannen overhoop… Het team van enthousiaste vrijwilligers van Zomerkamp Schoorl heeft lang de hoop gehad dat het jaarlijkse kamp in de Schoorlse Duinen ook dit jaar zouden kunnen voortzetten, maar helaas…

Mireille Otto legt uit: "De coronamaatregelen zorgen ervoor dat het niet haalbaar zal zijn om het Zomerkamp voor te bereiden en uit te voeren zoals iedereen van ons gewend is."

Elk jaar trekken ze in de eerste week van de zomervakantie met zo’n 200 kinderen en 40 vrijwilligers de duinen van Schoorl in. Door deze aantallen, gecombineerd met de maatregelen en onzekerheden de komende langere periode, is het niet verstandig en realistisch om de voorbereidingen voor het Zomerkamp dit jaar voort te zetten. "Al ons voorbereidende werk gaat zeker niet de prullenbak in... De vrijwilligers hebben aangegeven zich heel graag te willen inzetten voor bijvoorbeeld een Zomerkamp-dag of Zomerkamp-weekend als er weer normalere tijden aanbreken. Hiervan houden we iedereen zeker op de hoogte! Maar laten we eerst met elkaar, jong en oud, goed zorgen voor onze maatschappij en hopen dat we de zomer gezond en positief doorkomen. Want alleen samen krijgen we corona onder controle…"