Thuisonderwijs op basisschool De Branding

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Net als op alle scholen voor regulier onderwijs is ook op basisschool De Branding sinds maandag 4 januari het thuiswerken weer een feit. Het team van de school en de leerlingen zijn hier tijdens de eerste lockdown in maart al mee in aanraking geweest en zijn dus bekend met het leren op afstand. Toch is het voor veel kinderen best wel weer even schakelen: Zij missen hun klasgenoten, leerkracht en de gezelligheid op school. Daarnaast is het voor ouders een enorme uitdaging om naast het werk dat zij zelf doen de kinderen te begeleiden.

Om kwalitatief goed onderwijs te kunnen geven heeft het team van De Branding een doorgaande lijn in het leren op afstand aangebracht. Zo ontvangt iedere groep dagelijks een planning, zijn er (live) instructiemomenten en hebben de leerkrachten veel contact met de kinderen en hun ouders.

Ondanks het thuiswerken is het niet helemaal stil in de school. Kwetsbare kinderen en de kinderen van ouders met cruciale beroepen worden op school opgevangen. Zij werken aan de dagtaken met begeleiding van één of twee leerkrachten. Voor deze kinderen verzorgt ook de BSO van de Branding de opvang, op deze manier worden de kinderen in hun vertrouwde omgeving opgevangen om te leren en te spelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding