Enthousiaste kunstenaars gingen aan de slag
Enthousiaste kunstenaars gingen aan de slag Foto: Arno de Lange

Van vogelkastje naar kunstwerk

Algemeen

SCHOORL - Tien kunstenaars in het Duindorp hebben een vogelkastje gekregen met de vraag daar een kunstwerk van te maken. Hier zijn alle kunstenaars enthousiast mee aan de slag gegaan.

Dit sympathieke idee is bedacht door Schoorl Community, het inwoners platform van het Duindorp. De enige voorwaarde die Schoorl Community de kunstenaars meegeeft is dat de functie van vogelkastje behouden blijft zodat bijvoorbeeld de koolmeesjes er echt een nestje in gaan houden. De tien kunstenaars zijn: Ron Moret, Inge Koetzier van Hooff, Rachel Bunder, Maria Scherf, Willem Schotten, Bente Trijsburg, John Ory, Nanni Vijn, Marijke Takken en Annelies Horder en Gerda Schimmel maken als duo van het vogelkastje een kunstwerk.

Adopteren

Nu de kunstenaars aan de slag zijn vraagt Schoorl Community aan de inwoners van het Duindorp: wie wil een vogelkastje/ kunstwerk ‘adopteren’? Eind april zijn ze af . Het idee is dat er een route komt van Camperduin tot en met Aagtdorp met de tien vogelkastjes/kunstwerken . Wil je een mooi vogelkastje/kunstwerk van een van de Schoorlse kunstenaars in je tuin? Laat het weten en stuur een mailtje naar info@schoorlcommunity.nl. Voorwaarde is dat het vogelkastje/kunstwerk vanaf de openbare weg te zien zal zijn. En dat je een beetje op het vogelkastje/kunstwerk past. Er zijn geen kosten aan verbonden. De groenafdeling van de gemeente heeft een lichte voorkeur voor een eikenboom in verband de opkomst van de eikenboomprocessierups. Aanmelden kan tot en met zaterdag 10 april.

Dit project is tot stand gekomen met medewerking en subsidie van de gemeente Bergen, donatie van de vrienden van de burgemeester Peeck stichting en Staatsbosbeheer.

Afbeelding
Studiekring 50plus Bergen zoekt nieuwe leden Algemeen 7 aug, 12:16
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:43
Afbeelding
Vandaag in het duin: ‘Het duinviooltje’ Rubriek 6 aug, 10:56
Afbeelding
IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen Algemeen 6 aug, 06:07
Afbeelding
Sfeervolle kunstmarkt in hartje Bergen Algemeen 5 aug, 12:08
Afbeelding
Avondwandeling door Eendenkooi ‘t Zand Algemeen 5 aug, 07:03
Afbeelding
Cultuurprijswinnaars op laatste Lindegrachtconcert Algemeen 4 aug, 14:27
Afbeelding
Timmerdorp Egmond aan Zee 2022: ‘Timmeren en genieten’ Algemeen 4 aug, 13:31
Afbeelding
Acoustic Mix in Hoeve Overslot Algemeen 4 aug, 12:10
Afbeelding
Lichtjesdag Bergen 2022: ‘Nog altijd een magneet’ Algemeen 4 aug, 12:02
Afbeelding
Film van de Week: Supereroi Algemeen 4 aug, 11:00
Afbeelding
Raad van State: bank geen Lidl Algemeen 4 aug, 10:48
Afbeelding
Zeeweg naar Bergen aan Zee teveel racecircuit Algemeen 4 aug, 10:37
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.