Lekker blijven fietsen

Algemeen
Henk Bohne (bewoner Oudtburgh) met Jacqueline Hoogland (begeleider welzijn)
Henk Bohne (bewoner Oudtburgh) met Jacqueline Hoogland (begeleider welzijn) ((Foto: Jan Baas))

BERGEN - Jacqueline Hoogland heeft het voor elkaar gekregen. De crowdfundactie die werd opgezet door verpleeghuis Oudtburgh voor de aanschaf van een duofiets, is een groot succes geworden. Maar liefst drie splinternieuwe duofietsen konden aangeschaft worden. De eerste duofiets werd geschonken door de Lions Club in Bergen, de tweede met de giften van familieleden, vrijwilligers, winkeliers en mensen uit de buurt en de derde door Magentazorg zelf. Ook is een bedrag gestort door door Stichting Vrienden van Oudtburgh.

Jacqueline Hoogland, begeleider welzijn bij Oudtburgh vertelt: “Oudtburgh had één duofiets beschikbaar op de locatie voor 180 bewoners. Toen de echtgenote van een van de bewoners aangaf dat er misschien wel behoefte was aan een extra duofiets, is Jacqueline een crowdfundingsactie gestart, want een duofiets is niet goedkoop. Er was een minimaal bedrag nodig van bijna 6600 euro, zodat bewoners vaker konden genieten van een fietstocht door het bosrijke Bergen.’’

Oudtburgh fietst weg

Onder het motto “Wie helpt ons wegfietsen?” bracht Jacqueline de actie middels flyeren onder de aandacht. De actie kwam ook ter ore bij Stichting Lionsclub Bergen. Zonder te aarzelen, schonken zij de bewoners een splinternieuwe duofiets. De leverancier Huka en fietshandelaar Busker gaven een behoorlijke korting op de aanschaf. Dankzij familieleden, bewoners, vrijwilligers, en winkeliers was er genoeg geld bij elkaar verzameld voor de aanschaf van nog een extra duofiets. Magentazorg zorgde toen voor een derde fiets.

Afbeelding