Reuzenrad mogelijk deze zomer weer in Egmond

Algemeen
Het befaamde reuzenrad in Egmond vorig jaar
Het befaamde reuzenrad in Egmond vorig jaar Foto: Sjef Kenniphaas/Archiefbeeld Rodi Media

EGMOND AAN ZEE - Het gerucht ging deze week dat het reuzenrad van exploitant Jan Vallentgoed mogelijk een terugkeer maakt in Egmond aan Zee. Goed nieuws uiteraard voor iedereen die Egmond een warm hart toedraagt. De gemeente Bergen is positief maar houdt nog een slag om de arm. ‘’Voor de evenementenvergunning is het van belang wanneer evenementen weer zijn toegestaan van de Rijksoverheid’’, aldus een woordvoerder van de gemeente Bergen. Gaan we weer blij gezichten zien - net als vorig jaar - bij de hoofdafgang?

Gaan we weer blije gezichten zien net als vorig jaar?

Iedereen die vorige zomer door de Voorstraat liep - richting het strand - zag en voelde ongetwijfeld de aantrekkingskracht van het draaiende reuzenrad prijkend aan de horizon. Zelfs een loopje vanaf de boulevard richting het centrum was anders dan anders. Een gevoel van ‘leven’. Een draaiende motor aan de kust van Egmond aan Zee. Symboliek ten top. Een broodnodige en geweldige aanwinst voor het dorp, gaan we dat weer meemaken?

‘We gaan kijken of we het kunnen versnellen’

De gemeente in een reactie: ‘’Het reuzenrad in Egmond aan Zee was vorig jaar een succes. De ondernemer wil dit jaar graag weer met het reuzenrad op de boulevard staan en heeft daarvoor een vergunningaanvraag bij de gemeente gedaan. Het gaat om een omgevingsvergunning en een evenementenvergunning. Er moet worden beoordeeld op veiligheid en of het conform de coronaregels is. Ook moet een aantal praktische zaken nog worden geregeld en aanvullende gegevens worden geleverd.’’

Nog niks definitief

Voor een omgevingsvergunning staat een standaard doorlooptijd van 6 tot 8 weken en voor een evenementenvergunning 12 weken. De vergunningen zijn deze week pas aangevraagd. ‘’We gaan kijken of we kunnen versnellen maar we kunnen niet beloven dat de vergunningen voor 25 juni worden afgegeven. Daarnaast moeten we een slag om de arm houden. Voor de evenementenvergunning is het van belang wanneer evenementen weer zijn toegestaan van de Rijksoverheid. Voorlopig lijkt het erop dat na 30 juni 2021 evenementen weer mogen maar dat is nog niet definitief en het is nog niet bekend welke coronamaatregelen dan gelden’’, aldus de gemeente Bergen.

Afwachten

Nog even afwachten, het zou een geweldige economische en sociale impuls geven aan het dorp. Het reuzenrad kan als een magneet werken op toerisme en bezoekers uit de regio. Tijd zal het leren.