Timmerdorp helaas voorbij: ‘Het was een grandioze timmerweek’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

EGMOND AAN DEN HOEF - Met meer dan 100 kinderen, een hoop enthousiaste vrijwilligers en met dankbare steun van vele sponsors is timmerdorp dit jaar weer gelukt.. ‘’Dit ondanks beperkende maatregelen door Covid. Zelfs het weer werkte mee: niet heet en niet nat. En met mooi bouwweer maak je, in drie, vier dagen de mooiste bouwwerken. Het was een grandioze timmerweek!’’

De kinderen hebben op het thema ‘Jungle’ weer iets bijzonders gecreëerd. Het is altijd weer een wonder om te zien wat ze met hout, spijkers, verf en vooral fantasie weten te maken. Veel junglehutten natuurlijk met enge beesten erom heen. En heel verrassend zelfs een compleet zwembad. De kindervrijmarkt was het enige moment waarop niet aangemeld bezoek mogelijk was. Wel volgens een eenrichtings looproute en natuurlijk met 1,5 meter afstand.

Op deze goed bezochte vrijmarkt werd de timmerdorp burgemeester Guus Visser werd blij verrast door wethouder Valkering met een officieel bewijs van de bouwvergunning dit mooie dorp. Ook dit jaar werden de bouwsels beoordeeld door een deskundige jury.

De gouden kwast van de verfjury ging naar de kinderen van hut 1 vooral vanwege de bijna ontembare energie waarmee ze hun hut tot een kleuren paradijs maakten. De gouden zaag voor de mooiste brievenbus ging naar hut 9: volgens de postjury een brievenbus die duidelijk ook bedoeld was om in te rijden. De gouden hamer voor het mooiste en kunstzinnigste bouwwerk kwam terecht hut 10. Een hut als een heuse holle boom waar je in kunt wonen en omringd door talrijke jungle knuffels .

De andere prijswinnaars waren natuurlijk alle kinderen en de vele hulpouders en de enthousiaste vrijwilligers, die weer bijna een week lang veel plezier en voldoening hebben gehad van weer een timmerdorp.

Foto’s van timmerdorp 2021 komen op de website van timmerdorpegmondaandenhoef.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding