Kunst bij galerie De Kapberg

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Voorzichtig worden weer nieuwe tentoonstellingen gestart bij galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef. De eerstvolgende kunstwerken zijn te bewonderen van 20 augustus tot en met 26 september op vrijdag-, zaterdag-  en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het gaat hier om werken van Marian, Karen en Barbara.

Zoals in de Noordzee van Egmond aan Zee ooit werd gevist heeft ook Huizen een geschiedenis als vissersplaats aan de Zuiderzee. Daar wonen Marian en Karen en in het werk van Marian is die zee nog altijd te zien. Ook in het werk van Karen en Barbara zie je eb en vloed. Er is weer heel wat moois te zien in galerie De Kapberg. Komt u allen kijken! We hopen allemaal dat de strenge coronaregels wat soepeler worden en we iedereen weer welkom mogen heten in de galerie. Er zijn natuurlijk wel nog wat beperkingen.

Karen Molleman maakt schilderijen met acrylverf. Ze exposeert bij De Kapberg met voornamelijk klein werk dat geïnspireerd is op de cyclus van het leven. Karen is al meer dan 40 jaar professioneel beeldend kunstenaar en heeft haar sporen verdiend met museaal werk dat zich kenmerkt door sterke beelden en kleurgebruik dat spanning oproept. Voor deze expositie heeft zij als rode draad ‘wij dragen de zee in al onze cellen’ gekozen.

Barbara Hoyng is beeldhouwer. Het begint altijd met een ontwerptekening en op de tentoonstelling ziet u dat. Ze werkt naar de natuur. Vooral bij de beelden uit steen is het voor haar belangrijk dat in maten en verhoudingen er geen geweld aan de wezenlijke vorm gedaan wordt. Zelfs als er vormen worden gerealiseerd die ver van de ‘’natuur’’ afstaan hebben we te maken met verhoudingen, balans die in beeld de reden geven om naar te kijken en te blijven kijken. Barbara maakt mooie (werk)tekeningen en die zijn op de expositie te zien.

Marian Mutsaers. Als beeldend kunstenaar is ze al jaren bezig haar passies te visualiseren. Onder andere via haar opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten “ARTIBUS” te Utrecht afdeling monumentale vormgeving (schilderen en emailleren). Daar heeft ze een goede basis opgebouwd om na het afstuderen zichzelf verder te ontwikkelen en te zoeken waar haar kracht ligt en wat haar inspiratiebronnen zijn. Waar ze zich nu door laat inspireren zijn foto’s van vooral kranten met onderwerpen waar ze door geraakt wordt (bv, kwetsbaarheid, vergankelijkheid, woede en natuur). Muziek en modern ballet zijn
ook vaak bronnen waar ze vanuit gaat. Het ruimtelijk werk ontstaat meer door gaandeweg het maakproces het proces te laten.

Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Wie meer wil zien van de galerie: galeriedekapberg.nl.