Filmhuis Schoorl gaat weer live in De Blinkerd

Algemeen
Goed nieuws
Goed nieuws Foto: Pixabay

SCHOORL - De toekomst van het Filmhuis Schoorl leek even onzeker, maar de vrijwilligers hebben goed nieuws. ‘We maken een doorstart als eigen stichting en met een bijzondere formule’, stelt Hans Stoop.

Filmhuis Schoorl vertoonde haar films als onderdeel van stichting Dorpscentrum De Blinkerd. ‘Toen de Blinkerd koos voor een andere koers, hebben we besloten een eigen Stichting op te richten’, aldus Hans Stoop. ‘Tegelijk hebben we eens goed nagedacht over ons filmaanbod en over wat wij de bewoners willen bieden.’

Formule ‘Film om de hoek’

Stichting Filmhuis Schoorl heeft als doel om een laagdrempelige sociale & culturele ontmoetingsplaats dichtbij huis te bieden. Bijzonder is dat naast de vaste avonden in de Blinkerd, het filmhuis ook voorstellingen ‘op locatie’ kan verzorgen. Het filmhuis kan bijvoorbeeld films vertonen op scholen, zorginstellingen, restaurants, bedrijven en als de mogelijkheden het toelaten zelfs in de openlucht. Met deze formule wil het jonge filmhuis meer filmmogelijkheden bieden aan de gemeenschap.

Openingsavond 3 september

Het filmhuis kan initieel een doorstart maken in de Blinkerd voor een proefperiode van één seizoen (september 2021 - juni 2022), mede dankzij de inzet van de gemeente Bergen en de Stichting Social Leisure (exploitant van de Blinkerd). Vanaf 3 september starten de wekelijkse filmavonden op vrijdag weer.

Let op: door de Corona regels zijn er minder plaatsen beschikbaar dus reserveer snel.

Seizoensabonnement

De uitdaging, voor de stichting en inwoners, is om gedurende dit proefseizoen het bestaansrecht van een lokaal filmhuis aan te tonen.

Daarom kunnen filmliefhebbers vanaf nu een seizoensabonnement aanschaffen. Hiermee steunen zij niet alleen het filmhuis, het abonnement geeft ook korting op de entreeprijzen.

Wie het initiatief een warm hart toedraagt en dat financieel wil aanmoedigen, is uiteraard van harte welkom. Donateurs, filmliefhebbers, ondernemers en andere geïnteresseerden verwijzen wij graag naar onze website www.filmhuisschoorl.nl