Goed nieuws
Goed nieuws Foto: Pixabay

Filmhuis Schoorl gaat weer live in De Blinkerd

Algemeen

SCHOORL - De toekomst van het Filmhuis Schoorl leek even onzeker, maar de vrijwilligers hebben goed nieuws. ‘We maken een doorstart als eigen stichting en met een bijzondere formule’, stelt Hans Stoop.

Filmhuis Schoorl vertoonde haar films als onderdeel van stichting Dorpscentrum De Blinkerd. ‘Toen de Blinkerd koos voor een andere koers, hebben we besloten een eigen Stichting op te richten’, aldus Hans Stoop. ‘Tegelijk hebben we eens goed nagedacht over ons filmaanbod en over wat wij de bewoners willen bieden.’

Formule ‘Film om de hoek’

Stichting Filmhuis Schoorl heeft als doel om een laagdrempelige sociale & culturele ontmoetingsplaats dichtbij huis te bieden. Bijzonder is dat naast de vaste avonden in de Blinkerd, het filmhuis ook voorstellingen ‘op locatie’ kan verzorgen. Het filmhuis kan bijvoorbeeld films vertonen op scholen, zorginstellingen, restaurants, bedrijven en als de mogelijkheden het toelaten zelfs in de openlucht. Met deze formule wil het jonge filmhuis meer filmmogelijkheden bieden aan de gemeenschap.

Openingsavond 3 september

Het filmhuis kan initieel een doorstart maken in de Blinkerd voor een proefperiode van één seizoen (september 2021 - juni 2022), mede dankzij de inzet van de gemeente Bergen en de Stichting Social Leisure (exploitant van de Blinkerd). Vanaf 3 september starten de wekelijkse filmavonden op vrijdag weer.

Let op: door de Corona regels zijn er minder plaatsen beschikbaar dus reserveer snel.

Seizoensabonnement

De uitdaging, voor de stichting en inwoners, is om gedurende dit proefseizoen het bestaansrecht van een lokaal filmhuis aan te tonen.

Daarom kunnen filmliefhebbers vanaf nu een seizoensabonnement aanschaffen. Hiermee steunen zij niet alleen het filmhuis, het abonnement geeft ook korting op de entreeprijzen.

Wie het initiatief een warm hart toedraagt en dat financieel wil aanmoedigen, is uiteraard van harte welkom. Donateurs, filmliefhebbers, ondernemers en andere geïnteresseerden verwijzen wij graag naar onze website www.filmhuisschoorl.nl

Afbeelding
Twee egelhuisjes naar Hotel Blooming Bergen Algemeen 24 nov, 12:41
Afbeelding
Film van de Week: Emily Algemeen 24 nov, 11:11
Afbeelding
Actie ‘Geef je warmte door’ Algemeen 24 nov, 09:33
Afbeelding
Eerste exemplaar voor wethouder Ernest Briët Algemeen 24 nov, 09:29
Afbeelding
‘Melodieus, daar houden wij van’ Algemeen 24 nov, 09:06
Afbeelding
Voetganger aangereden in Bergen 112-nieuws 23 nov, 18:10
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 23 nov, 17:33
Afbeelding
Fietsster aangereden op rotonde in Bergen 112-nieuws 23 nov, 16:39
Afbeelding
Einde voor Hooiberg aan Van Reenenpark Algemeen 23 nov, 11:03
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Sinterklaas komt aan met de reddingboot Algemeen 22 nov, 15:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.